Sport

Decizie uluitoare luată de FIFA: Campionat Mondial al Cluburilor cu 32 de echipe începând din 2025! Unde va avea loc prima ediție

FIFA a luat o decizie uluitoare și a hotărât să organizeze din 2025 un Campionat Mondial al Cluburilor cu 32 de echipe.
23.06.2023 | 19:46
Decizie uluitoare luata de FIFA Campionat Mondial al Cluburilor cu 32 de echipe incepand din 2025 Unde va avea loc prima editie
Din 2025, Campionatul Mondial al Cluburilor va avea 32 de echipe. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Prima ediție cu formatul schimbat va avea loc în Statele Unite ale Americii, iar printre echipele participante se numără ultimele câștigătoare ale trofeului Champions League, și anume: Chelsea, Real Madrid și Manchester City.

Din 2025, Campionatul Mondial al Cluburilor va avea 32 de echipe

FIFA a luat decizia ca din 2025 să schimbe formatul Campionatului Mondial al Cluburilor, iar competiția să numere un total de 32 de echipe din toate continentele, iar SUA va fi gazda primei ediții a noului format.

ADVERTISEMENT

„Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA 2025 va reprezenta apogeul fotbalului de club masculin de elită, iar, având infrastructura necesară și un interes local imens.

Statele Unite sunt gazda ideală pentru a da startul acestui nou turneu global. Cu unele dintre cele mai bune cluburi din lume deja calificate, fanii de pe fiecare continent își vor aduce pasiunea și energia în Statele Unite peste doi ani.

ADVERTISEMENT

Totul pentru acest moment semnificativ în misiunea noastră de a face fotbalul cu adevărat global”, a spus Gianni Infantino, președintele FIFA.

Ce echipe au fost confirmate până acum

Din cele 32 de echipe care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor 2025, 12 vor fi din Europa, iar acestea vor fi alese în funcție de clasamentul UEFA din ultimii patru ani și în funcție de câștigătoarele Champions League din ultimii patru ani.

ADVERTISEMENT

Cluburile Palmeiras și Flamengo au fost confirmate și ele ca participante, după ce au câștigat Copa Libertadores. Mexic va avea tot două reprezentante, și anume Monterrey și Leon, după ce acestea s-au impus în CONCACAF Champions League.

Din SUA, MLS va da o participantă, pe Seattle Sounders, care a câștigat în 2022 trofeul CONCACAF Champions League. Se așteaptă o maximizare a profitului din drepturile TV pe care FIFA le va obține ca urmare a modificării formatului Campionatului Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT

În ultima ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor, Real Madrid a devenit din nou campioană, însă la turneu au participat un total de 7 echipe din toate continentele.

În semifinală, madrilenii au trecut de egiptenii de la Al Ahly, scor 4-1, iar în finală, trupa lui Carlo Ancelotti s-a impus fără emoții în fața lui Al Hilal, reprezentanta Arabiei Saudite, în urma unui meci cu multe goluri, scor 5-3.

ADVERTISEMENT
Tags: