Sport

Campionatul Mondial al Cluburilor. Ce sumă a încasat Real Madrid după ce a câștigat competiția

Real Madrid este campioană mondială pentru a cincea oară după victoria cu Al Hilal, scor 5-3, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. Ce sumă au încasat „galacticii”.
12.02.2023 | 15:53
Campionatul Mondial al Cluburilor Ce suma a incasat Real Madrid dupa ce a castigat competitia
Real Madrid a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
12-02-2023
14:01

Real Madrid a încasat 6 milioane de euro după triumful la Campionatul Mondial al Cluburilor

Real Madrid a câștigat pentru a cincea oară Campionatul Mondial al Cluburilor după victoria spectaculoasă, scor 5-3 cu Al Hilal. Pe lângă trofeu, campioana Europei a fost recompensată cu 6 milioane de euro. 

Fiecare echipă participantă a primit suma de 1 milion de euro, iar câștigătoarea a încasat alte 5 milioane de euro. De cealaltă parte, Al Hilal s-a ales cu suma de 4 milioane de euro, în timp ce ultima echipă de pe podium, Flamengo, a încasat trei milioane de euro. 

Al Ahly, din Egipt, eliminată de Real Madrid în semifinale, a primit două milioane de euro. „Suntem foarte bucuroşi să o vedem pe Real Madrid campioană mondială pentru a opta oară (n.r. a cincea oară în formatul actual şi de alte trei ori în vechiul format al competiţiei).

Este ceea ce trebuia să facem. Mă bucur că am reuşit un joc bun. Am avut multă calitate în atac, cu Vinicius, Benzema şi Valverde. Ne-am mișcat bine şi am dat dovadă de calitate în ofensivă. Sunt foarte fericit.

Este un titlu important pentru toți madrilenii și pentru noi. Va fi un impuls pentru a pregăti bine finalul sezonului, în care avem nevoie de multă încredere. Am avut o atmosferă fantastică la Rabat. Un joc curat, frumos, ne-am respectat foarte mult, cu mulți fani de-ai noștri în tribune. Suntem încântați că am fost aici, ne-am simțit bine şi ne întoarcem acasă cu trofeul, care este cel mai important”, a declarat Carlo Ancelotti, la finalul meciului cu Al Hilal. 

11-02-2023
19:00

Real Madrid - Al Hilal 5-3 (Vinicius 13, 69, Valverde 18, 58, Benzema 54 / Marega 26, Vietto 63, 79)

Real Madrid, campioana lumii pentru a cincea oară. Victorie cu Al Hilal în finala mondialului cluburilor.

Real Madrid – Al Hilal, echipele de start
09-02-2023
21:52

Ancelotti va decide vineri, după antrenament, dacă-i va folosi pe Benzema și Militao

Karim Benzema și Eder Militao au ajuns la Rabat în cursul după-amiezii de joi. Însă, potrivit presei spaniole, Carlo Ancelotti a rămas fidel ideii de a decide doar după antrenamentul de vineri dacă-i va utiliza în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.

A luat această decizie pentru că programul este extrem de încărcat. Săptămâna viitoare Real va juca în La Liga cu Elche (acasă, miercuri, 15 februarie) și Osasuna (deplasare, sâmbătă, 18 februarie). Pentru ca apoi, marți, 21 februarie, să întâlnească pe Liverpool, în prima manșă din optimile Ligii Campionilor.

În schimb, Ancelotti a primit o veste bună. Are peste 90% șanse să-i folosească pe Asensio și Carvajal, absenți la semifinala cu Al Ahly. Primul s-a confruntat cu probleme de suprasolicitare musculară, iar cel de-al doilea a avut o formă ușoară de gripă.

09-02-2023
08:28

Benzema și Militao, prezenți la finala Campionatului Mondial al Cluburilor

Antrenorul formației Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunțat că atacantul Karim Benzema şi fundaşul Eder Militao, accidentaţi şi care au rămas inițial în capitala Spaniei, se vor alătura echipei la Rabat, înainte de finala Campionatului Mondial al Cluburilor.

”Nu şi-au revenit complet. Karim este mai bine, dar sunt mai multe îndoieli cu privire la Militao. Se vor antrena vineri şi apoi vom vedea”, a declarat Ancelotti, după victoria cu Al Ahly, din semifinalele competiției.

Accidentat la genunchiul drept pe 2 februarie, în timpul victoriei împotriva Valencia în La Liga, Benzema nu a mers iniţial în Maroc, la fel ca fundaşul Eder Militao, lovit în coapsă.

Real Madrid va întâlni sâmbătă, 11 februarie, de la ora 21:00, echipa Al Hilal din Arabia Saudită, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. ”Galacticii” au șansa să câștige pentru a cincea oară acest trofeu, după ce s-au mai impus în 2014, 2016, 2017 și 2018.

08-02-2023
19:00

Al Ahly - Real Madrid 1-4 (Maaloul 64 / Vinicius 42, Valverde 46, Rodrygo 90+3, Arribas 90+8)

FINAL: Real Madrid a învins-o pe Al Ahly, scor 4-1, şi s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. “Galacticii” s-au impus prin golurile marcate de Vinicius (42), Valverde (46), Rodrygo (90+3) şi Arribas (90+8), acesta din urmă la debutul în tricoul madrilenilor.

În finala Campionatului Mondial al cluburilor, Real Madrid se va întâlni cu Al Hilal. Meciul este programat să se dispute sâmbătă, de la ora 21:00. Finala mică, care se va disputa în aceeaşi zi, dar de la 17:30, va fi între Al Ahly şi Flamengo.


Min. 90+8: GOOOL Real Madrid! Intrat pe teren de câteva secunde, Sergio Arribas a preluat o minge respinsă de fundaşii egiptenilor şi a reuşit să marcheze la debut.

Min. 90+3: GOOOL Real Madrid! Combinaţie între Dani Ceballos şi Rodrygo, în careul egiptenilor, iar primul i-a pasat decisiv, cu călcâiul, colegului său, care a trimis cu o scăriţă peste portarul lui Al Ahly.

Min. 87: Penalty-ul lui Luka Modric a fost parat de portarul lui Al Ahly. Lovitura de la 11 metri a fost acordată pentru un fault la Vinicius, după consultarea sistemului VAR.

Min. 78: Încă o ocazie mare pentru egipteni. Intervenţie providenţială a lui Lunin, la lovitura de cap a lui Taher.

Min. 68: Afsha a ratat o ocazie imensă pentru Al Ahly, după ce mingea trimisă de acesta a trecut puţin peste transversală.

Min. 64: GOOOL Al Ahly! Camavinga l-a faultat, în careu, pe Shahat şi arbitrul a arătat punctul de la 11 metri. Ali Maaloul a transformat perfect penalty-ul, fără nicio şansă pentru Lunin.

Min. 46: GOOOL Real Madrid! Mingea şutată de Rodrygo a fost respinsă de portarul egiptenilor, ca apoi să ajungă la Fede Valverde, care a majorat scorul.

Min. 42: GOOOL Real Madrid! Vinicius a profitat de o greşeală uriaşă a unui fundaş şi l-a lobat pe portarul egiptenilor pentru primul gol al meciului.

Min. 29: Rodygo a lovit bara, la câteva zeci de secunde după ce Vinicius a ratat, la rândul lui, o ocazie mare.

Min. 27: Abdelmonem a ratat o ocazie uriaşă pentru Al Ahly, însă fundaşul africanilor a trimis puţin peste poartă.

Min. 18: Al Ahly a trecut pe lângă deschiderea scorului. Sherif a şutat din unghi, dar mingea a trecut puţin peste poarta lui Lunin.

Min. 17: Prima mare ocazie a meciului, după ce mingea trimisă cu capul de Rudiger a fost parată de portarul lui Al Ahly.

Min. 1: A început meciul dintre Al Ahly şi Real Madrid.

08-02-2023
18:05

Echipele de start la Al Ahly - Real Madrid. Unde se poate vedea meciul

Al Ahly: El Shenawy – Maaloul, Abdelmonem, Mahmoud, Hany – Dieng, Afsha, El Solia – El Shatat, Abdelkader, Sherif. Rezerve: Lofti, Alaa, Rabia, Abdulffah, Ibrahim, Attia, Tau, Fathi, Kahraba, Ashraf, Fakhri, Mohamed. Antrenor: Marcel Koller.

Real Madrid: Lunin – Nacho, Alaba, Rudiger, Camavinga – Tchouameni, Modric, Kroos – Valverde, Vinicius, Rodrygo. Rezerve: Luis López, Cañizares, Odriozola, Vallejo, Carvajal, Mario Martín, Ceballos, Arribas, Mariano. Antrenor: Carlo Ancelotti.

08-02-2023
14:36

Jucătorii lui Al Hilal, răsplătiți regește după victoria cu Flamengo

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal a anunţat că îi va premia pe toți jucătorii echipei Al Hilal cu câte un milion de riali (266.500 de dolari) pentru calificarea în finala Cupei Mondiale a Cluburilor.

Mai mult, aceștia vor mai încasa un milion de riali în cazul în care vor câștiga marele trofeu. Conform Reuters, fotbaliștii formației din Arabia Saudită vor mai primi câte 500.000 de riali și de la ministrul Sportului, prințul Abdulaziz al-Faisal, pentru victoria cu Flamengo, din semifinalele competiției.

În finală, Al Hilal va întâlni învingătoarea meciului dintre Real Madrid şi Al Ahly.

08-02-2023
09:13

Antrenorul lui Flamengo, tiradă la adresa lui Istvan Kovacs

Antrenorul echipei Flamengo, Vitor Pereira, a criticat vehement arbitrajul lui Istvan Kovacs din meciul cu Al Hilal, din semifinalele Campionatul Mondial al Cluburilor.

”Eram pregătiţi să jucăm cu Al Hilal, dar nu eram pregătiţi pentru un arbitraj care nu a fost la standardele competiţiei. A fost o lipsă foarte mare de criterii, a fost un arbitraj provocator şi dacă nu ar fi existat personalitatea jucătorilor noştri, sunt convins că am fi încheiat jocul cu mai multe cartonaşe roşii.

A fost permisiv la fiecare tragere de timp. Singurele şanse de gol ale lui Al Hilal din prima repriză au fost cele din penalty. De aceea, dacă meciul se termina ’11’ contra ’11’, noi am fi fost echipa mai bună.

Am avut acţiuni, dar nu am reuşit să le concretizăm în goluri. În repriza secundă, cu un om mai puţin, nu am fost apatici, dar e greu să joci în inferioritate”, a declarat Pereira, la conferința de presă de după meci.

07-02-2023
22:51

Jucătorii lui Flamengo, proteste vehemente împotriva lui Kovacs. Spaniolii de la AS îi dau dreptate românului

Istvan Kovacs și brigada românească au avut serios de lucru la semifinala Cupei Mondiale a Cluburilor dintre Flamengo și Al Hilal. ”Centralul” a acordat două lovituri de la 11 metri, una după intervenția VAR, 9 cartonașe galbene, între care două pentru Gerson (Flamengo) pe care l-a și eliminat.

La finalul partidei, jucătorii lui Flamengo au protestat la adresa arbitrului român pentru cele două lovituri de pedeapsă. Mai cu seamă că la faza celui de-al doilea, dictat după intervenția VAR, echipa braziliană a rămas în zece.

Imaginile însă îi dau dreptate lui Kovacs. La fel și publicații precum AS. În minutul 2, Matheuzinho l-a bruscat pe Vietto atât cu brațul, cât și la nivelul piciorului. ”Intervenție inutilă”, au scris jurnaliștii spanioli.

Apoi, în minutele suplimentare ale primei reprize, Gerson, care avea deja galben, l-a călcat pe Vietto. Infracțiunea, catalogată de iberici drept ”greșeală absurdă”, a fost semnalizată de VAR, iar românul a dictat penalty după ce a vizionat faza.

 

 

07-02-2023
18:13

Flamengo - Al Hilal 2-3 (Pedro 20, 90+1 / Salem Al Dawsari 4 - penalty, 45+9 - penalty, Vietto 70)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+1: GOOOL Flamengo. Pedro profită de o deviere fericită și, singur, la patru metri, înscrie lejer.

Min.70: GOOOL Al Hilal. Contraatac rapid al celor de la Al Hilal, Salem Al Dawsari îl deschide excelent pe Vietto, care șutează sec, iar mingea intră în poartă după ce a lovit în prealabil transversala.

Min.59: Ighalo îl găsește excelent pe Khalifah Al Dawsari, care, singur, în 6 metri, șutează peste poartă.

Min.46: Startul reprizei secunde.

Min.45+9: GOOOL Al Hilal. Al Dawsari transformă din nou și își aduce echipa în avantaj.

Min.45+7: Jucătorii lui Al-Hilal cer penalty, dar Istvan Kovacs lasă jocul să continue. Intervine VAR și după ce a revăzut faza, Kovacs acordă penalty pentru un fault al lui Gerson. Îi acordă acestuia și cartonaș galben și, fiind al doilea avertisment, îl elimină.

Min.45: 6 minute de prelungire.

Min.20: GOOOL Flamengo. Matheuzinho își ia revanșa pentru penaltyul făcut în start de meci, centrează perfect, iar Pedro restabilește egalitatea cu un șut din prima. 

Min.4: GOOOL Al Hilal. Fault dur comis de Matheuzinho. Istvan Kovacs acordă penalty, iar Salem Al Dawsari transformă fără probleme.

Min.1: Start meci.

echipele de start Flamengo Al Hilal

În Maroc are loc, în perioada 1 februarie – 12 februarie, a 18-a ediție a Campionatului Mondial  al cluburilor, la care participă nouă echipe, opt câștigătoarea ale competiției majore de pe fiecare continant plus clubul campion al țării organizatoare. Anul acesta cele șase echipe, care intră în joc în etape diferite, Real Madrid și Flamengo direct în semifinale au fost Wydad Casablanca, campioana Marocului, Al Ahly Cairo campioana Africii, Al Hilal, cea a Asiei, neo-zeelandezii de la Auckland City reprezentând Oceania, Seattle Sounders pentru America de Nord și Centrală și cele două direct seminfinaliste amintite la început.

Flamengo – Al Hilal și Al Ahly – Real Madrid, semifinale la Campionatul Mondial al cluburilor

Competiția devine una interesntă mai mult odată cu penultima fază, în care intră în luptă cele două mari favorite de fiecare dată la câștigarea trofeului, respectiv campioana Europei și cea a Americii de Sud. Europa conduce extrem de detașat în clasamentul învingătoarelor de CM al cluburilor cu 13 trofee față de numai 4 ale sud-americanilor, care nu au mai triumfat din 2012, când a făcut-o Corinthians.

ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată este clar că reprezentantele Europei și ale Americii de Sud sunt și marile favorite pentru a juca finala de la Rabat, din 12 februarie. Deși de cinci ori finala nu a fost Europa – America de Sud. Dar acum, în mod normal Flamengo și Real Madrid ar trebui să treacă de Al Hilal și respectiv Al Ahly. Însă atenție la Real Madrid, echipa cu 4 trofee, cele mai multe, la CM al cluburilor, care trece printr-o perioadă foarte dificilă, pierzând ultima etapă de campionat la Palma de Mallorca.

Flamengo – Al Hilal și Al Ahly – Real Madrid nu sunt transmise la TV în România

Din păcate, iubitorii fotbalului din România nu vor avea posibilitatea de a urmări în direct, pe micile ecrane, partidele din semifinalele și apoi finala mică și cea mare de la CM al cluburilor pentru câ nici o televiziune din România nu a preluat drepturile de difuzare pentru competiție. Au fost înainte câteva ediții de la care au putut fi urmărite semifinalele și finalele și în România.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții soluția este să intrați pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări de acolo în format LIVE VIDEO meciurile Flamengo – Al Hilal și Al Ahly – Real Madrid iar apoi finala mică și finala mare a competiției găzduită de Maroc. În trecut mciuri de la CM al cluburilor au fost transmise pe postul TVR 1 sau pe Digi Sport.

Istvan Kovacs conduce semifinala Flamengo – Al Hilal

Prima semifinală, Flamengo – Al Hilal, are loc marți, 7 februarie, de la ora 21:00, pe stadionul Ibn Batouta din Anger. Va oficia o brigadă de arbitri din România, cu Istvan Kovacs la centru. Care, în cazul unei decizii litigioase analizată la VAR va trebui să explice la microfon spectatorilor motivul deciziei luate, după modelul arbitrilor din rugby. Deja acest lucru a fost aplicat de la primul meci, cel dintre Al Ahly și Auckland, cu Istvan Kovacs rezervă. Arbitrul chinez Ma Ning este primul arbitru din istoria fotbalului care a explicat la microfon decizia luată după consultul VAR de anula acordarea unui penalty.

ADVERTISEMENT

Flamengo este favorită în fața campioanei Asiei. Al Hilal este antrenată de argentinanul Ramon Diaz și nu mai are în componență în afara multora dintre membrii echipei naționale de la CM din Qatar decât trei jucători străini, mijocașii Cuellar (Columbia) și Carillo (Peru) precum și pe atacantul Moussa Marega din Mali. Flamengo e condusă de portughezul Ferreira și este clar favorită la calificarea în finală.

Real Madrid, fără Benzema, Courtois, Militao și alți trei jucători la semifinala cu Al Ahly

Miercuri, 8 februarie, are loc pe stadionul Moulay Abdallah din Rabat, de la ora 21:00, a doua semifinală la CM al cluburilor 2023, între campioana Africii, echipa egipteană Al Ahly și Real Madrid, meci arbitrat de uruguayanul Andre Matonte-Cabrera. Egiptenii nu uită că vecinii marocani au scos Spania de la Mondial și cred în șansa lor, echipa pregătită de elvețianul Marcel Koller având și șase străini în componență.

ADVERTISEMENT

Pentru Carlo Ancelotti situația nu este deloc una roz. Echipa a jucat foarte slab în ultimele partide, pare și epuizată fizic, iar nu mai puțin de șase oameni, dintre care patru de bază nu vor putea evolua miercuri, cu probleme medicale: portarul Courtois, fundașii Eder Militao și Ferland Mendy, mijlocașul Lucas Vasquez și atacanții Karim Benzema și Eden Hazard. În aceste condiții se anunță o partidă dificilă pentru galactici, dar dacă vor reuși să intre în finală sunt șanse ca Thibaut Courtois și Karim Benzema să poată fi folosiți.

Din 2025, un nou Campionat Mondial al cluburilor, din patru în patru ani, cu 32 de echipe

În timpul derulării în luna decembrie a anului trecut a turneul final al CM din Qatar a avut loc și o ședință a Comitetului FIFA la care noutatea anunțătă de președintele Gianni Infantino a fost noua formulă de desfășurare a CM al cluburilor începând din 2015, cu numai puțin de 32 de echipe, dar cu desfășurare din patru în patru ani.

Proiectul trebuia pus în aplicare în 2021, iar prima ediție trebuia să aibă loc în China, dar izbucnirea pandemiei de Covid-19 a împiedicat implementarea planului. FIFA a rămas fidelă ideii unei competiții de mare anvergură între cluburile din întreaga lume și o va pune în aplicare peste 3 ani.

Cluburile mari se opun ascestui proiect care ar aglomera și mai mult calendarul competițional

Marile forțe ale Europei au refuzat din start acest proiect, dar Daily Mail susține că europenii și-ar putea schimba poziția datorită premiilor uriașe care vor fi puse la bătaie: aproximativ 150 de milioane de £ la prima ediție. O sumă care ar putea avea un efect puternic de a schimba poziția contrară exprimată acum.

Infantino nu a dat detalii despre modul în care vor fi repartizate cluburile participante, 8 echipe din Europa vor fi prezente la fiecare ediție. Locul de disputare ar urma să fie același cu cel în care are loc Cupa Confederațiilor, competiție care se desfășoară cu un an înaintea Cupei Mondiale, în țara gazdă (sau într-una dintre țările gazdă, dacă sunt mai multe, cum e cazul turneului final din 2026).

ADVERTISEMENT