Fotbal international

Decizii de ultimă oră luate de UEFA! Ce se întâmplă cu Euro U19 și CE U17 de fotbal feminin

13.08.2020 | 17:54
Decizii de ultima ora luate de UEFA Ce se intampla cu Euro U19 si CE U17 de fotbal feminin
ADVERTISEMENT

Conducătorii UEFA au luat decizii de ultimă oră cu privire la două competiții importante în care România era implicată.

Hotărârile forului european au fost luate din cauza pandiemiei de coronavirus și în încercarea de a preveni noi cazuri.

ADVERTISEMENT

Astfel, șefii UEFA au luat decizii drastice cu privire la Euro U19 și U17, dar și pentru competițiile similare din fotbalul feminin.

UEFA, decizii radicale pentru două competiții

Conform frf.ro, prima dintre decizii vizează Campionatul European U19 din 2021, care va fi găzduit de România în luna iulie a anului viitor, și la care ”tricolorii” sunt calificați din oficiu.

ADVERTISEMENT

Astfel, UEFA a decis ca faza preliminară a calificărilor să se dispute în martie 2021 (13 mini-turnee), iar faza Turului de Elită va fi înlocuită de play-off-uri în care vor juca 14 echipe, până la finalul lunii mai 2021.

În ce privește Euro U19 ediția 2020, faza Turului de Elită se va disputa în luna octombrie a anului în curs, cu turneul final găzduit de Irlanda de Nord împărțit astfel: faza grupelor în noiembrie 2020, faza eliminatorie în martie 2021.

ADVERTISEMENT

Și la nivelul Euro U17 de anul viitor au fost operate modificări, astfel că faza preliminară se va disputa tot în martie 2021 (13-mini turnee), dar faza Turului de Elită a fost anulată în această competiție. Cele 13 câștigătoare de mini-turnee, alături de alte două reprezentative cu statut de cap de serie, vor merge direct la turneul final găzduit de Cipru în mai 2021.

De asemenea, Comitetul Executiv al UEFA a anunțat că actuala ediție a Campionatului European de fotbal feminin dedicată junioarelor Under 17 a fost anulată. Prin urmare, și Turul de Elită, fază la care era calificată reprezentativa feminina U17 a României, s-a anulat.

ADVERTISEMENT

În cazul în care se va confirma disputarea Campionatului Mondial de fotbal feminin U17, se vor califica echipele europene cu cel mai înalt coeficient în clasamentul FIFA, în cazul de față Anglia, Germania și Spania.

În ceea ce privește ediția următoare a competițiilor juvenile, din 2020/2021, Comitetul Executiv al UEFA a decis amânarea turneelor de calificare programate în toamna acestui an. Acestea se vor desfășura în primăvara anului 2021, urmând a se reduce și numărul de jocuri.

Campionatul European de fotbal feminin U17

  • Turneele de calificare se vor disputa în februarie 2021 (12 mini-turnee)
  • Tururile de Elită sunt înlocuite de o etapă de play-off (14 echipe), care va avea loc la finalul lunii martie 2021
  • Turneul final va avea loc în mai 2021 în Insulele Feroe, așa cum era programat inițiat

Campionatul European de fotbal feminin U19

  • Turneele de calificare se vor disputa în februarie 2021 (12 mini-turnee)
  • Tururile de Elită sunt înlocuite de o etapă de play-off (14 echipe), care va avea loc în aprilie 2021
  • Turneul final va avea loc în iulie 2021 în Belarus, așa cum era programat inițiat
ADVERTISEMENT