Sport

Deciziile luate în ședința Comitetului Executiv. Când se închide perioada de transferuri din vară

Răzvan Burleanu a anunțat public deciziile luate în urma ședinței Comitetului Executiv. Când se închide perioada de transferuri din vară.
28.06.2023 | 07:20
Deciziile luate in sedinta Comitetului Executiv Cand se inchide perioada de transferuri din vara
Ce s-a stabilit în urma ședinței Comitetului Executiv. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat deciziile care s-au luat în urma ședinței Comitetului Executiv din cadrul FRF. Întâlnirea de la „Casa Fotbalului” a fost umbrită de reacția lui Gigi Becali, după ce inițiativa sa de a desființa regula U21 a picat.

Deciziile luate în ședința Comitetului Executiv

Gigi Becali a avut în plan să scoată regula U21 din fotbalul românesc, însă patronul celor de la FCSB nu a avut suficientă susținere din partea celorlalți conducători de club din SuperLiga. Astfel, inițiativa latifundiarului din Pipera nu a dat randament.

ADVERTISEMENT

Patronul vicecampioanei a avut o ieșire nervoasă după ieșirea din sediul LPF. Ulterior, Răzvan Burleanu a comentat amplu declarațiile finanțatorului din SuperLiga prin intermediul unei conferințe de presă. Șeful fotbalului din România a dezvăluit ce decizii s-au luat în ședința Comitetului Executiv.

S-a stabilit faptul că perioada de transferuri din vară, care a început pe 18 iunie, se va întinde până pe 9 septembrie, în timp ce fereastra de mercato din iarnă va fi cuprinsă în intervalul 14 ianuarie – 11 februarie 2025. Totodată, s-a vorbit despre criteriile de clasificare pentru fotbalul din sală.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește fotbalul feminin, meciurile din prima ligă vor debuta pe 26 august, în timp ce liga secundă va lua startul pe 9 septembrie. Răzvan Burleanu, președintele FRF, consideră că fotbalul românesc are nevoie de regula U21, pe care Gigi Becali a vrut să o anuleze.

Răzvan Burleanu nu este de acord cu inițiativa lui Gigi Becali

Gigi Becali a fost prezent marți dimineață la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, unde Adunarea Generală a votat pro sau contra regulii U21. Dinamo, Rapid, FC Voluntari, Oțelul, Petrolul, UTA și U Cluj nu au fost de acord cu propunerea patronului de la FCSB, în timp ce Farul și Sepsi s-au abținut.

ADVERTISEMENT

„Poziția noastră este foarte clară și ea viziune ca o continuare a viziunii modului în care ne dorim să dezvoltăm fotbalul în România, adică într-un mod sustenabil inclusiv pentru generațiile următoare, o viziune pe care o regăsim transpusă și în strategia Federației adoptată în Adunarea Generală.

Când ne referim la regula U21, aș vrea să clarific că acesta e doar un instrument de intervenție specifică, care se alătură altora, precum: cotele de jucători de tineri din eșaloanele inferioare, Liga 2 și Liga 3.

ADVERTISEMENT

Aici vom întâlni inclusiv jucători U19, clasificarea academiilor și condiționarea îndeplinirii unui barem minim pentru obținerea licenței de Liga 1, competițiile de elită U19, U18, U17, plafoanele financiare minime în ceea ce privește investițiile minime pe care trebuie să le facă fiecare club”, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT