Sport

Motivul pentru care starul din Premier League a refuzat contractul de 80 de milioane de lire sterline. Nu vrea să o pățească la fel ca Harry Kane

Declan Rice a refuzat banii promiși de West Ham pentru un nou contract. Jucătorul spune că pățania colegului de națională, Harry Kane, care a ratat transferul la Manchester City, a fost determinantă.
12.05.2022 | 11:50
Motivul pentru care starul din Premier League a refuzat contractul de 80 de milioane de lire sterline Nu vrea sa o pateasca la fel ca Harry Kane
Declan Rice și Harry Kane, în duel într-un derby West Ham - Tottenham. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La 23 de ani, Declan Rice este nu doar jucătorul numărul unu al lui West Ham United, ci și unul dintre cei mai curtați jucători în Premier League. ”Ciocănarii”, ați aflat deja din FANATIK, i-au propus un nou contract pe opt ani. Reacția jucătorului a venit însă imediat.

Pentru Declan Rice contează performanța și nu banii

200.000 de lire sterline pe săptămână. Aceasta este valoarea celei de-a patra oferte pe care West Ham United a pus-o pe masă în negocierile cu Declan Rice. Ar însemna un contract de aproximativ 10 milioane de lire sterline pe sezon. Adică o valoare totală a contractului, pe opt ani, de 80 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Cuantumul este justificat. Vorbim despre jucătorul anului pentru echipa londoneză. Dar și despre un fotbalist care este în atenția celor mai importante grupări din Premier League.

Numai că, pentru a câștiga acești bani, trebuia să plătească un preț. Mai precis, să semneze un acord valabil timp de opt sezoane, scadent în 2030.

ADVERTISEMENT

Însă, dacă pentru un jucător aflat la un nivel care-l face determinant pentru o echipă perspectiva de a-și dedica întreaga carieră clubului poate să fie un bonus, nu la fel stau lucrurile când este vorba despre cei de top. Poate să fie o capcană.

Povestea colegului lui Declan Rice, Harry Kane, căpitanul reprezentativei Angliei, este un exemplu. N-a putut să plece, în vara trecută la Manchester City. Iar acum, după ce Pep Guardiola l-a adus pe Erling Haaland, pista este definitiv închisă.

ADVERTISEMENT

Declan Rice tocmai acest lucru nu și-l dorește. Vrea să facă performanță, să joace la cel mai înalt nivel. Iar acest lucru înseamnă Liga Campionilor. Un vis prea înalt pentru West Ham. Și a luat decizia logică. A refuzat oferta.

West Ham este decisă să-l păstreze, dar este cu spatele la zid

Cum Declan Rice mai are doi ani de contract, David Moyes, managerul lui West Ham, este fericit. Va putea miza pe vedeta sa și în viitoarea stagiune. Cu atât mai mult cu cât David Sullivan, coproprietarul clubului, i-a fixat jucătorului un preț prohibitiv: 150 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

La această sumă, fosta sa echipă din perioada junioratului, Chelsea, nu are cum să mute pe piața transferurilor. Mai cu seamă că are de trecut mai întâi hopul legat de schimbarea proprietarului.

La fel, Manchester United, care a ratat UEFA Champions League, este puțin probabil să plătească o astfel de sumă. Poate doar Manchester City să se încumete, însă, de ce s-ar grăbi Pep Guardiola în contextul în care are opțiuni în acea zonă de teren.

Numai că liniștea celor de la West Ham este doar aparentă. La finalul anului se dispută Campionatul Mondial. Cota lui Declan Rice poate să crească. În timp ce, în vara viitoare, atunci când jucătorul va intra în ultimele 12 luni de contract, suma pe care West Ham o va putea solicita se va diminua pe zi ce trece.

În aceste condiții, s-ar putea ca Moyes și Sullivan să fie cei care pierd. Și sunt conștienți de acest lucru. Astfel că refuzul jucătorului de a semna un nou contract poate să fie doar semnalul că în birourile clubului vor fi multe nopți agitate în această vară.

 

ADVERTISEMENT