Sport

Deian Sorescu a rezistat doar o repriză la debutul pentru FCSB. Cum s-a descurcat fostul căpitan al lui Dinamo

Deian Sorescu evoluat în primele 45 de minute la meciul de debut pentru FCSB. Fundaşul a fost înlocuit cu Vali Creţu după o repriză în care a fost activ.
22.01.2023 | 22:19
Deian Sorescu a rezistat doar o repriza la debutul pentru FCSB Cum sa descurcat fostul capitan al lui Dinamo
Deian Sorescu a rezistat doar o repriză la debutul pentru FCSB. Cum s-a descurcat fostul căpitan al lui Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu este singurul transfer al celor de la FCSB din această iarnă. Mutarea a fost anunţată în exclusivitate de FANATIK, fostul fundaş dinamovist fiind împrumutat de Gigi Becali până în vară, cu opţiune de cumpărare.

Deian Sorescu, titularizat cu Hermannstadt! Activ în banda dreaptă

Mihai Pintilii l-a titularizat pe Deian Sorescu în primul meci oficial al anului pentru roş-albaştrii, împotriva celor de la Hermannstadt. Fotbalistul a intrat în locul lui Vali Creţu, pe postul de fundaş dreapta.

ADVERTISEMENT

În prima repriză, jucătorul adus de la Rakow a fost activ în banda dreaptă. Sibienii au avut câteva incursiuni pe partea lui Sorescu, iar jucătorul celor de la FCSB a avut momente în care a fost surprins pe picior greşit, fiind avansat.

Prins avansat în câteva situaţii

Deşi FCSB a pus în pericol destul de rar poarta lui Letica, Deian Sorescu şi-a adus aportul pe ofensivă. A încercat câteva centrări, care nu şi-au atins ţinta, dar a avut şi câteva incursiuni reuşite în bandă.

ADVERTISEMENT

Nu a fost o repriză modestă pentru noua achiziţie a roş-albaştrilor, deşi sibienii şi-au creat câteva ocazii în banda “păzită” de Sorescu. Dar, după primele 45 de minute la cabine s-a intrat cu un scor alb.

Schimbări surpriză la pauză! Sorescu şi Compagno, out

Deian Sorescu a fost înlocuit la pauză, o schimbare surprinzătoare. Vali Creţu i-a luat locul jucătorului proaspăt transferat de la Rakow. Tot atunci a intrat şi Andrei Cordea în locul lui Andrea Compagno.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător dinamovist a declarat că a venit la FCSB să joace, spunând că postul care i se potriveşte cel mai mult este cel de fundaş lateral:

„Cel mai important e să joc, asta e prioritar, ăsta a fost și motivul plecării mele, unde mă va folosi Mister, acolo încerc să dau 100%. Sincer, mă simt ca fundaș mai mult bine, vin cu fața spre joc, am mereu jocul în față și posibilitatea de a lua decizia mai repede.

ADVERTISEMENT

Nu sunt un jucător să am jocul în spate, văd mai bine așa, dar asta e, unde voi fi folosit voi evolua și dau 100%. Am vorbit cu antrenorul clar despre poziție, cum joc, cum sunt, rămâne între mine și el, i-am zis, oriunde decide în meciul respectiv, la mijloc, fundaș, oriunde, sunt pregătit și dau 100%”, a spus Deian Sorescu după ce a semnat cu FCSB.

Însă, Gigi Becali nu are reputaţia unui patron răbdător, iar prima dovadă a fost meciul cu Hermannstadt. Faptul că a fost schimbat după 45 de minute demonstrează faptul că Sorescu nu are asigurat locul de titular.

  • 950.000 de euro trebuie să plătească Gigi Becali pentru Deian Sorescu în vară
  • 25 de ani are fundaşul roş-albaştrilor

  • Cota pentru FCSB: 2,27 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Farul Constanța! 

ADVERTISEMENT