Sport

Delegația de natație a României a plecat la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima. La ce probe va participa David Popovici

Noul star al natației mondiale David Popovici a plecat alături de delegația României spre Peru, acolo unde vor avea loc Campionatele Mondiale de juniori.
21.08.2022 | 12:53
Delegatia de natatie a Romaniei a plecat la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima La ce probe va participa David Popovici
Noul star al natației mondiale David Popovici a plecat alături de delegația României spre Peru, acolo unde vor avea loc Campionatele Mondiale de juniori. Sursă foto: Marian Burlacu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Puștiul de 17 ani a făcut senzație la Europenele de seniori de la Roma, acolo unde a câștigat probele de 100 m liber, cu record mondial, și 200 m liber.

David Popovici, starul României la Campionatele Mondiale de juniori

La doar câteva zile după ce a făcut valuri în capitala Italiei, David Popovici a plecat alături de delegația de natație a României spre Lima, capitala statului Peru, acolo unde, în perioada 30 august – 4 septembrie, vor avea loc Campionatele Mondiale de juniori.

ADVERTISEMENT

Pentru cel supranumit ”Racheta” va fi ultimul concurs la nivel de juniori, el urmând să împlinească 18 ani la 15 septembrie moment din care va avea drept de participare doar la întrecerile seniorilor.

La Lima, David Popovici va lua startul în probele sale favorite, 100 și 200 m liber, dar va intra și în ștafetele de 4×100 m liber masculin și 4×100 m liber combinat. Astfel, el va avea șansa să se întoarcă din Peru cu nu mai puțin de patru medalii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă puștiul minune, România va mai fi reprezentată la Campionatele Mondiale de juniori de alți opt sportivi care vor lua startul în următoarele probe:

  • Vlad Stancu (400 m liber, 800 m liber, 1.500 m liber)
  • Bianca Costea (50 m liber, 100 m liber)
  • Patrick-Sebastian Dinu (50 m liber, 100 m liber)
  • Rebecca-Aimeee Diaconescu (50 m spate, 100 m spate, 100 m liber, 200 m liber)
  • Aissia-Claudia Prisecariu (50 m spate, 100 m spate, 200 m spate)
  • Ştefan Cozma (200 m liber, 200 m fluture)
  • Alexandru Constantinescu (50 m spate, 200 m spate)
  • Andra Denisa Gorecki (100 m fluture, 200 m fluture)
ADVERTISEMENT

De ce se teme Popovici la Mondiale de juniori

Din delegația României la Lima mai fac parte antrenorii Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Luis Lăcătuș, Lorena Diaconescu, kinetoterapeutul Dragoș Luscan, team managerul Silviu Anastase, șeful de delegație Matei Giurcăneanu și președintele FRNPM, Camelia Potec.

Ultima medalie obţinută de România la Mondialele de juniori datează din 2017, când Daniel Martin cucerea bronzul la 100 m spate. Ultimul titlu a fost adus de Robert Glinţă, în 2015, la Singapore, în proba de 100 m spate.

ADVERTISEMENT

David Popovici este vedeta întrecerilor de la Lima, însă sportivul are motive de îngrijorare. Fusul orar din America de Sud i-ar putea afecta tonusul fizic, însă este optimist că împreună cu staff-ul său va gestiona această situație, care i-a mai dat bătăi de cap și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

David Popovici a avut un an excepțional. La mondialele de seniori de la Budapesta a triumfat în probele de 100 și 200 metri liber, performanță pe care avea să o repete și la Roma, în cadrul întrecerilor continentale.

ADVERTISEMENT