News

Delfinii au făcut spectacol la malul Mării Negre. Turiștii, încântați de surpriză și de vremea frumoasă: „Ne bucurăm de acest timp şi de mare”

La final de săptămână, mulți turiști au ales să viziteze malul Mării Negre. Au fost încântanți de vreme și delfinii care au făcut spectacol.
06.11.2023 | 09:07
Delfinii au facut spectacol la malul Marii Negre Turistii incantati de surpriza si de vremea frumoasa Ne bucuram de acest timp si de mare
Delfinii au făcut spectacol la malul Mării Negre. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Delfinii au făcut spectacol la malul Mării Negre, la finalul săptămânii, spre surprinderea turiștilor care au ales să vină pe litoral. Deși suntem în luna noiembrie, vremea este încă prietenoasă.

Delfinii au făcut spectacol la malul Mării Negre

Prin urmare, mulți turiști au optat să vadă marea, în detrimentul stațiunilor montane. Pe lângă soare, mare și plimbări pe plajă, oamenii s-au bucurat și de spectacolul oferit de delfinii care și-au făcut apariția la mal.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că, în această perioadă, delfinii ajung cât mai aproape de mal. Scopul este de a-și găsi hrană, fiind prezenți în apele încălzite. „Delfinii vin la mal pentru că îşi caută hrana.

„Îşi caută peştele şi în această perioadă foarte multe specii de peşti sunt prezente în apele un pic încălzite de soare la mal. Și mai mult, e foarte multă hrană, pentru că a bătut vântul, a bătut valul”, precizează Adrian Bîlbă, doctor în ştiinţe, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

În Marea Neagră trăiesc trei specii de mamifere marine. Este vorba despre delfinul comun- delphinus delphis ponticus, afalinul- tursiops truncatus ponticus, marsuinul- phocoena phocoena relicta, spun experții.

Stațiunile de la Marea Neagră, luate cu asalt de turiști în noiembrie

Având în vedere că elevii au fost în vacanță, mulți români s-au hotărât să viziteze marea, poate pentru ultima dată în acest an. Hotelierii au avut oferte speciale. Potrivit acestor, camerele de cazare au fost ocupate aproape în totalitate în unele unități.

ADVERTISEMENT

„Foarte multe amintiri, în telefon am mai multe poze cu marea decât cu mine. Foarte tare ne place aici”. „E foarte frumoasă şi, chiar şi în noiembrie, ne bucurăm de acest timp frumos şi de mare”, au mărturisit două turiste, pentru sursa citată.

Hotelurile deschise, în luna noiembrie, în stațiunea Mamaia au pregătit oferte speciale pentru cei care își doresc să vină pe litoralul românesc. Pentru o cameră, turiștii plătesc 270 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT

Cei care optează pentru oferte all-inclusive, pot găsi pachete începând de la 327 de lei pe noapte de persoană. În acest preț intră cazarea, mesele, accesul la piscină, dar și servicii spa. Unele unități oferă și cazare gratuită pentru copii sau acces la delfinariu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: