News

Demisie cu scandal în PSD. Un consilier a plecat din partid, în urma anchetei privind fondurile publice alocate bisericilor

Un consilier PSD a demisionat din partid și din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Decizia are la bază o anchetă jurnalistică privind fondurile publice alocate bisericilor.
13.10.2021 | 13:50
Demisie cu scandal in PSD Un consilier a plecat din partid in urma anchetei privind fondurile publice alocate bisericilor
ADVERTISEMENT

Organizația Partidului Social Democrat (PSD) București a anunţat, miercuri, că Neacșu Lazăr, consilierul care apare în ancheta Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor, şi-a dat demisia din partid şi din calitatea de consilier general al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Recent, într-o anchetă jurnalistică privind banii publici acordat bisericilor, a apărut și numele lui Neacșu Liviu.

ADVERTISEMENT

Demisie cu scandal în PSD. Un consilier a plecat din partid, în urma anchetei privind fondurile publice alocate bisericilor

Biroul de presă al PSD a anunțat, în cursul acestei zile, că Neacșu Lazăr a decis să plece din cele două funcții pe care le ocupa: membru de partid și consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

”Organizaţia PSD Bucureşti şi Organizaţia PSD Sector 4 anunţă că Neacşu Lazăr şi-a prezentat în această dimineaţă demisia din Partidul Social Democrat şi din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, a transmis organizația social-democraților din Capitală, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Din ancheta jurnaliștilor de la Recorder rezultă că Lazăr Neacşu, care se află la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD, a avut afaceri în construcții.

Acesta este indicat de sursele jurnaliştilor ca un ”agent de influenţă a Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale”.

ADVERTISEMENT

Ce le spunea Neacșu celor de la Recorder despre modul în care a ajuns în politică.

”În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: ‘Preafericirea Voastră, vreau să ma duc si eu consilier general, la ce partid sa ma duc?.

‘Du-te la PSD că va câştiga toată ţara­’. El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câștigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, afirmă Neacşu în materialul Recorder.

ADVERTISEMENT

Investigația Recorder a scos la iveală detalii despre banii acordați bisericilor

Jurnaliștii de la Recorder au realizat recent o investigație sub acoperire care privește modul în care oameni de afaceri, politicieni şi preoţi acționau pentru construcția și reabilitarea de biserici din bani publici.

”La capătul a opt luni de documentare, am descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici.

Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb”, scriu jurnaliștii.

ADVERTISEMENT