News

Chelnerița ajunsă inginer la Apele Române a demisionat. Directorul Petru Avram a rămas în funcţie

09.02.2021 | 14:00
Chelnerita ajunsa inginer la Apele Romane a demisionat Directorul Petru Avram a ramas in functie
Chelnerița ajunsă inginer la Apele Române a demisionat. Directorul Petru Avram a rămas în funcţie. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Fosta chelneriţă care fusese angajată inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat, în urma materialului Recorder.

A fost desfiinţat postul inginerului Gabi Musteaţă, cel care s-a opus angajărilor politice şi a vorbit cu jurnaliştii despre acest caz.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost lăsat să plece, deși are o experienţă de 25 de ani în domeniu. Singurul care a rămas în funcţie este directorul Petru Avram, vicepreşedntele PNL Iaşi.

Continuă scandalul la Apele Române

”Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să îşi câştige dreptatea în instanţă, după ce a contestat desfiinţarea subită a postului pe care îl ocupa. În ciuda declaraţiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experienţă”, au scris jurnaliştii Recorder.

ADVERTISEMENT

Singurul care a rămas pe poziţii e directorul Petru Avram, vicepreşedintele PNL Iaşi, potrivit sursei citate.

”Avram face mai departe jocurile la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a decis, în numele instituţiei, angajarea celor mai buni avocaţi din Iaşi specializaţi în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteaţă să câştige în instanţă şi să revină la Apele Române.

ADVERTISEMENT

Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, deşi instituţia are angajaţi jurişti a cărora  sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, aşa cum s-a şi întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor jurişti din exterior este că cei din instituţie sunt prea ocupaţi”,  mai scrie Recorder, potrivit news.ro.

Premierul Florin Cîţu ceruse Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei anchete a jurnaliştilor Recorder, Petru Avram, director de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad și vicepreşedinte PNL Iaşi,  se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.

ADVERTISEMENT