Sport

Dorinel Munteanu, noi detalii despre scandalul de la Oțelul Galați: „Soția mea a fost agresată”

Dorinel Munteanu a oferit noi detalii despre scandalul izbucnit la Oțelul Galați. Președintele interimar și-a dat demisia.
17.02.2024 | 10:21
Dorinel Munteanu noi detalii despre scandalul de la Otelul Galati Sotia mea a fost agresata
Demisie la Galați după un conflict între Dorinel Munteanu și unul dintre conducători. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
17-02-2024
08:19

Dorinel Munteanu, noi detalii despre scandalul de la Oțelul Galați: „A fost o discuție bărbătească”

Dorinel Munteanu a oferit noi detalii despre scandalul de la Oțelul Galați în urma căruia președintele interimar și unul dintre cei mai importanți oameni din conducere, Robert George Florea, și-a anunțat demisia.

„Neamțul” a explicat cum a decurs scandalul izbucnit încă din luna decembrie 2023. Paulina, soția antrenorului, a fost agresată pe rețelele de socializare. Alexandru Manole a preluat funcția de președinte interimar la Oțelul Galați. „Îi asigur pe toți gălățenii că vestiarul este liniștit. Tot acest circ a început din decembrie, nu de acum.

Îmi pare rău că trebuie să spun despre domnul fost președinte, pentru că din ce a spus dânsul nici măcar un sfert nu a fost adevărat. A fost o discuție bărbătească între mine și cei doi, dar probabil că dânsul, venind din alt domeniu, nu s-a acomodat în fotbal.

În fotbal mai sunt și momente tensionate. Cel mai tensionat moment a fost când au cerut documentele. Cum ar veni să mutăm contabilitatea la dânșii în birou. Nu mi s-a părut normal după o lună jumătate de când au venit ei. 

Nici bine nu s-au așezat pe scaun, au cerut niște lucruri pe care le vom preda numai organelor competente. Contabilitatea nu fuge de la stadion, putea să meargă liniștit acolo să citească orice dosar.

Domnul președinte putea, domnul secretar în niciun caz pentru că face parte dintr-o grupare politică. Conform statutului nu ai voie să faci parte din conducere sau administrație. Acele alegeri nu au fost bine intenționate.

Această alegere a domnului secretar. Chiar el a apelat să aducem contractele jucătorilor să le studieze dânsul. În ce calitate nu pot să-mi dau seama. Sunt o parte din contestatarii mei, probabil. Imaginea orașului Galați și sufletul suporterilor este echipa. 

Domnul președinte, pe data de 4 ianuarie 2024, mi-a promis un lucru și nu s-a ținut de cuvânt. Sub nicio formă eu sau mai ales soția mea, care a fost agresată de câțiva oameni pe toate rețelele de socializare.

Nimeni nu știe ce rol a avut soția mea, împreună cu mine, de când am preluat echipa. Să o aducem din întuneric, de unde am preluat-o, să o aducem la lumina SuperLigii. Această discuție va mai continua”, a declarat Dorinel Munteanu, la conferința de presă înainte de Dinamo – Oțelul.

 

Oțelul Galați se află pe un butoi de pulbere din punct de vedere administrativ. Unul dintre oamenii importanți din conducerea clubului gălățean a demisionat după un conflict cu antrenorul Dorinel Munteanu și Paulina, soția „Neamțului”, angajată de asemenea în cadrul clubului.

Demisie de la Oțelul Galați! Dorinel Munteanu și soția acestuia, în conflict cu unul dintre conducători

Probleme administrative mari la Oțelul Galați după ce Robert George Florea, președinte interimar și unul dintre cei mai importanți oameni din conducere, a luat decizia de a demisiona după un conflict cu Dorinel Munteanu și cu soția fostului mare internațional.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la faptul că cei doi nu au vrut să-i înmâneze mai multe documente fostului președinte interimar, potrivit viața-liberă.ro. Spiritele s-au încins și în cele din urmă Robert George Florea și-a pus demisia pe masă.

Alexandru Manole a preluat funcția de președinte interimar la Oțelul Galați după plecarea lui Robert George Florea. Primul a mai ocupat această funcție la finalul anului trecut după demisia lui Marian Brăilescu.

ADVERTISEMENT

De ce nu i-a dat Dorinel Munteanu documentele fostului președinte

Dorinel Munteanu este antrenorul care a readus-o pe Oțelul pe prima scenă a fotbalului din România. Campion pe banca gălățenilor în sezonul 2010/2011, Dorinel Munteanu a preluat clubul „roș-alb-albastru” în urmă cu 2 ani și a promovat succesiv până în primul eșalon.

În momentul în care a revenit la Oțelul, Dorinel Munteanu a găsit datorii în valoare de 20 de miliarde de lei vechi și nu a avut la dispoziție lot de jucători. Potrivit sursei menționate, din orgoliu, „Neamțul” nu a vrut să-i pună documentele la dispoziție fostului președinte interimar.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de 55 de ani a fost deranjat de faptul că oficialii moldoveni au întrebat după mult timp despre aspectele financiare ale clubului. De asemenea, Dorinel Munteanu și soția sa Paulina nu au recunoscut ca fiind statutară ședința în urma căreia Robert George Florea a fost ales președinte interimar.

Antrenorul și soția acestuia și-ar fi dorit ca Marian Brăilescu să dețină funcția de președinte interimar la Oțelul. Problemele vin oarecum neașteptat la Galați, deoarece jucătorii „roș-alb-albaștrilor” au un parcurs sportiv peste așteptări.

ADVERTISEMENT

Oțelul, aproape de calificarea în play-off

Oțelul Galați a revenit în primul eșalon la începutul sezonului. Dorinel Munteanu a anunțat la scurt timp după promovarea în SuperLiga că principalul obiectiv este calificarea în play-off. Iar cu 5 etape rămase din sezonul regulat, moldovenii luptă cu șanse reale la play-off.

Echipa de pe Dunăre ocupă locul 10 în clasament, cu 31 de puncte în 25 de meciuri. Formația pregătită de Dorinel Munteanu se află la doar 3 puncte de locul 6, ocupat de Hermannstadt, ultima poziție care asigură prezența în play-off.

ADVERTISEMENT