Sport

Dorinel Munteanu contraatacă după anunțul CNCD: „Au fost spuse lucruri mult mai grave”

Dorinel Munteanu contraatacă după anunțul făcut de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Antrenorul român susține că au existat incidente mult mai grave.
08.02.2024 | 17:20
Dorinel Munteanu contraataca dupa anuntul CNCD Au fost spuse lucruri mult mai grave
Dorinel Munteanu a revenit cu explicații după anunțul CNCD cu privire la derapajul rasist de la meciul cu Rapid. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a fost luat la țintă de suporterii din Giulești la derby-ul Rapid – Oțelul, scor 2-1, în etapa a 24-a din SuperLiga. La finalul meciului, „Neamțul” a avut un derapaj rasist la adresa suporterilor „alb-vișiniilor”. Antrenorul român susține în continuare că remarca sa nu are legătură cu rasismul.

Dorinel Munteanu contraatacă după anunțul CNCD: „Au fost spuse lucruri mult mai grave”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a oferit o primă reacție, în exclusivitate pentru FANATIK, după derapajul lui Dorinel Munteanu. Cristian Jura, secretar de stat CNCD, a declarat că nu s-a autosesizat, ci că așteaptă petiții din partea fanilor giuleșteni.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu nu-și explică scandalul creat și consideră că ar trebui trași la răspundere și suporterii Rapidului. „Au fost lucruri mult mai grave și spuse la un nivel foarte înalt. Nu știu cu ce am deranjat că am spus acel cuvânt nefericit.

În primul rând, trebuie să ia în considerare ce a spus și șeful galeriei rapidiste pentru că eu i-am felicitat. Nu știu de ce acești oameni nu au venit să se uite la meci, ci au venit porniți să…

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când mi se întâmplă așa în Giulești, dar asta este situația. Nu știu ce decizie se va lua, dar cum am spus, au fost lucruri și mai grave spuse”, a declarat Dorinel Munteanu, la conferința de presă înainte de Oțelul – FC U Craiova.

Oțelul, duel complicat pentru play-off cu FC U Craiova

Oțelul și FC U Craiova se întâlnesc la Galați în meciul care deschide runda cu numărul 25 din SuperLiga. Ambele formații au ca obiectiv calificarea în play-off, iar Dorinel Munteanu este de părere că a sosit timpul ca echipa sa să facă o figură frumoasă pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

„Ne așteaptă un joc foarte greu. Știm cu toții că pe teren propriu nu ne-am atins obiectivul, unde era forța noastră. Vineri vom avea în față o echipă care marchează mult, care într-adevăr și primește goluri.

Încercăm să facem un joc agresiv, să câștigăm cele 3 puncte pentru că vedem și celelalte rezultate cum se desfășoară și avem șanse pentru play-off”, a spus Dorinel Munteanu la conferință.

ADVERTISEMENT

„FC U Craiova are jucători valoroși. Încercăm să-i oprim prin mijloacele noastre”

Oțelul nu se va putea baza la meciul cu FC U Craiova pe noua achiziție Aly Malle. De asemenea, Ionuț Neagu este accidentat. Ștefan Bodișteanu, atacantul împrumutat de la Farul, a revenit în lot după suspendare.

„Este aceeași distanță față de play-off chiar și după înfrângerea cu Rapid, dar sunt meciuri mai puține. Noi încercăm și băieții încearcă să facă tot posibilul ca să câștigăm pentru că nu este ușor.

FC U Craiova are jucători valoroși, foarte periculoși pe contraatac. Au dat foarte multe goluri. Încercăm să-i oprim prin mijloacele noastre și să marcăm noi”, a încheiat Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT