News

Demisie importantă din Guvern. Un personaj cheie în perioada pandemiei și-a anunțat plecarea

26.04.2021 | 12:13
Demisie importanta din Guvern Un personaj cheie in perioada pandemiei sia anuntat plecarea
ADVERTISEMENT

Demisie importantă din Guvern în plină pandemie de Covid-19. Consilierul de stat și șeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, și-a anunțat plecarea oficială din funcția de coordonare a comunicării la nivel guvernamental.

Manciu a fost considerat drept unul dintre apropiații liderului PNL, Ludovic Orban, fiind adus în Executiv pe vremea când președintele Camerei Deputaților era premier.

ADVERTISEMENT

Șeful Grupului de Comunicare Strategică (GCS) anunță că a cerut eliberarea sa din funcție odată cu prima zi a lunii mai.

Demisie importantă din Guvern. Andi Manciu, un personaj cheie în perioada pandemiei și-a anunțat plecarea

Plecare surpriză din Guvernul României. Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, a anunțat că își dă demisia din funcția pe care o deține.

ADVERTISEMENT

Anunțul acestuia a venit luni dimineață pe Facebook. Șeful GCS spune că a traversat ”o perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări”, iar ”acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate”.

”M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale.

ADVERTISEMENT

O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate”, anunță șeful GCS.

Manciu, mulțumiri celor care i-au acordat încredere

Andi Manciu le mulțumește oficialilor din conducerea Guvernului care i-au acordat încredere în toată această perioadă dificilă din pandemie în care s-a aflat la conducerea GCS.

ADVERTISEMENT

”Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat încredere și sper că tot ce am făcut le-a răsplătit această încredere. Am pus toată energia și priceperea mea pentru a face lucrurile cât se poate de bine, în condițiile date. A fost un maraton pe care l-am dus la final”,

Sunt mulțumit că las ceva în urmă în privința modului în care se realizează comunicarea guvernamentală, lucruri care nu pot fi întoarse, ci pot fi duse doar mai departe.

Le transmit aprecierea mea celor din Direcția de comunicare a Guvernului, pentru faptul că au ținut pasul cu un ritm, uneori, infernal. De prea multe ori munca acestor oameni este văzută ca un dat, ceva ce vine de la sine.

Nu este așa! Acolo în spate sunt persoane care zilnic sunt preocupate să facă lucrurile să funcționeze, și prea puțini le realizează sau apreciază eforturile”, scrie Manciu pe Facebook.

Cine este Andi Manciu?

Andi Manciu a fost ziarist specializat în domeniul politic timp de nouă ani. A intrat în presă în 2006 la Realitatea TV. Ulterior, a fost reporter la Evenimentul Zilei, la agenția de știri NewsIn, la B1 TV și la agenția de presă Mediafax.

Apoi, a fost coordonator al Departamentului de Comunicare al PNL timp de patru ani, până în noiembrie 2019. După ce președintele PNL, Ludovic Orban, a devenit premierul României, Manciu a devenit consilier de stat al prim-ministrului și coordonator al comunicării la nivel guvernamental.

ADVERTISEMENT