Sport

Denil Maldonado a debutat la U Craiova sub ochii lui Mihai Rotaru. Cum s-a mișcat stoperul

Denil Maldonado a bifat primele minute în tricoul Universității Craiova, sub privirile patronului Mihai Rotaru. Cum a evoluat internaționalul din Honduras.
15.01.2024 | 00:05
Denil Maldonado a debutat la U Craiova sub ochii lui Mihai Rotaru Cum sa miscat stoperul
Denil Maldonado a bifat primele 30 de minute în tricoul Universității Craiova în ultimul amical din cantonamentul din Antalya
ADVERTISEMENT

Denil Maldonado a jucat în ultimele 30 de minute ale amicalului din Antalya cu cehii de la Slovacko, încheiat la egalitate, scor 1-1. Fundașul central al Universității Craiova transferat în această iarnă a fost urmărit cu atenție de FANATIK.

Denil Maldonado l-a făcut pe Mihai Rotaru să aplaude la tribuna oficială: „Bravo!”

Denil Maldonado și-a făcut apariția pe teren în amicalul Universitatea Craiova – Slovacko în minutul 60, când a intrat în locul lui Gjoko Zajkov. Jucătorul în vârstă de 25 de ani cu 27 de meciuri la echipa națională a statului Honduras a avut un debut bun în tricoul „leilor”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu a primit gol cu el în teren, spre deosebire de prima repriză, iar Maldonado nu a părut că are trac și nu a făcut nicio greșeală majoră. A jucat simplu și nu s-a complicat niciun moment, așa cum trebuie să o facă un fundaș central de calitate.

Ba, mai mult, evoluția a fost apreciată și de patronul Mihai Rotaru, care i-a urmărit cu atenție fiecare intervenție. Cu fiecare minut care trecea, stoperul a prins și mai multă siguranță.

ADVERTISEMENT

A trimis o pasă extrem de precisă de aproximativ 40 de metri și a câștigat mai multe dueluri importante cu adversarii, a respins foarte bine, ceea ce l-a făcut pe patronul Rotaru să aplaude și să exclame: „Bravo! Bravo!”. În minutul 85 chiar a fost aproape să înscrie un gol spectaculos, însă lovitura sa de cap s-a dus puțin pe lângă poartă.

Denil Maldonado și Pyry Soiri, singurele transferuri ale Universității Craiova din această iarnă

Dacă Denil Maldonado a fost doar rezervă, fundașul dreapta Pyry Soiri a fost din nou titular, la fel ca în partida cu Greifswalder, când a fost schimbat în debutul reprizei a doua.

ADVERTISEMENT

Deși în primul amical internaționalul finlandez a fost depășit în câteva momente, de această dată a avut o evoluție mai solidă. Și-a blocat adversarii direcți, a urcat mai mult în atac și spre finalul primei reprize a creat o fază bună de atac și a furnizat câteva centrări de calitate. În minutul 40 a fost cel care a respins de pe linia porții o minge pe care scria gol.

Rămâne de văzut dacă Pyry Soiri și Denil Maldonado l-au convins pe Ivaylo Petev în acest stagiu de pregătire și dacă cei doi internaționali vor fi titulari în primul meci de la reluarea campionatului cu Farul Constanța chiar pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT
  • 45, respectiv 30 de minute au jucat Pyry Soiri și Denil Maldonado în amicalul cu Slovacko
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru „x solist la pauză” la meciul Universitatea Craiova - Farul