Sport

Denis Alibec și Andrei Burcă, motivați la maxim înainte de partida României cu Kosovo: „Să fim un comando” / „O să reuşim treaba asta”

Denis Alibec și Andrei Burcă sunt extrem de motivați înainte de confruntarea României cu Kosovo din preliminariile Euro 2024.
06.06.2023 | 10:00
Denis Alibec si Andrei Burca motivati la maxim inainte de partida Romaniei cu Kosovo Sa fim un comando  O sa reusim treaba asta
Denis Alibec și Andrei Burcă au avut mesaje războinice înainte de partida României cu Kosovo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România are șansa să-și prelungească parcursul excelent din preliminariile Euro 2024. După debutul cu maximum de puncte din martie, pentru „tricolori” urmează două dueluri mult mai dificile cu Kosovo, pe 16 iunie și Elveția, trei zile mai târziu. Denis Alibec și Andrei Burcă nu concep altă variantă decât victoria împotriva kosovarilor.

Denis Alibec și Andrei Burcă, motivați la maxim înainte de partida României cu Kosovo: „Să fim un comando”

Elveția și România ocupă primele două locuri în grupa I din preliminariile Euro 2024 după primele două etape. Totuși, echipa pregătită de Murat Yakin este favorită certă atât la câștigarea partidei directe împotriva „tricolorilor”, cât și la câștigarea grupei. Pe de altă parte, echipa națională a României își pune toate speranțele într-o victorie cu Kosovo.

ADVERTISEMENT

Atât Denis Alibec, cât și Andrei Burcă, doi dintre jucătorii experimentați convocați de Edi Iordănescu pentru cele două confruntări, au transmis mesaje războinice înaintea partidei cu Kosovo. „Sunt convins sută la sută ca nu vor fi niciun fel de probleme. 

Da (n.r. – dacă aşa a reuşit Edi Iordănescu să facă un comando la naţională). Să fim un comando, să putem bate pe oricine. Doar aşa putem face faţă. Am lucrat cu dânsul şi la CFR Cluj şi aşa eram şi acolo. Aşa s-a vorbit mereu despre acel grup de la Cluj, că suntem comando şi mercenari, aşa vrem să fim şi acum”, a declarat Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT

 „O să reuşim treaba asta”

Totodată, Denis Alibec este convins că România va reuși să câștige partida din deplasare cu Kosovo. Atacantul campioanei Farul a precizat că nouă puncte în trei etape ar însemna un parcurs foarte bun pentru „tricolori” în primele partide.

„Este un grup foarte bun, ne cunoaştem de atâta timp. Normal, ar fi de vis. Cred că o să reuşim treaba asta”, a spus și Denis Alibec. Din lotul statului Kosovo va face parte și Ermal Krasniqi, atacantul celor de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de debutul în preliminariile Euro 2024, când a rămas în afara lotului, Ermal Krasniqi a fost convocat de Alain Giresse pentru partidele cu România și Belarus. În primele două partide, Kosovo a remizat cu Israel și Andorra, scor 1-1.

Denis Alibec și Andrei Burcă, titulari la debutul României în preliminariile Euro 2024

Denis Alibec și Andrei Burcă au făcut parte din lotul României și la debutul în preliminariile Euro 2024 care a avut loc în luna martie. Atacantul lui Gică Hagi a fost titular atât cu Andorra, scor 2-0, când a fost și integralist și a reușit să înscrie un gol și a evoluat 76 de minute împotriva Belarusului pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Împotriva bielorușilor s-a făcut remarcat Andrei Burcă. Fundașul central al celor de la CFR Cluj a fost integralist în ambele partide ale României și a reușit să își treacă în cont prima reușită în tricoul echipei naționale. Stoperul a înscris în victoria cu Belarus, scor 2-1 la București.

ADVERTISEMENT