Fotbal intern

L-au lăsat nervii! Episoadele din trecut care l-au costat scump

Denis Alibec a fost exclus de Nicolae Dică din lotul FCSB, după ce atacantul stelist a avut o ieşire nervoasă la finalul meciului cu FC Voluntari din etapa a 14-a din Liga 1 Betano. Gigi Becali,...
14.10.2017 | 13:36
Lau lasat nervii Episoadele din trecut care lau costat scump
ADVERTISEMENT

Denis Alibec a fost exclus de Nicolae Dică din lotul FCSB, după ce atacantul stelist a avut o ieşire nervoasă la finalul meciului cu FC Voluntari din etapa a 14-a din Liga 1 Betano. Gigi Becali, patronul vicecampioanei României, a anunţat decizia pe care a luat-o antrenorul echipei – VEZI AICI DETALII. 

Fotbalistul de 26 de ani nu este la prima abatere în carieră. Alibec a fost mereu un jucător temperamental, acesta având ieşiri nervoase pe la aproape toate echipele pe la care a jucat. Imediat după ce s-a transferat la FCSB, atacantul a avut o serie de episoade controversate în timpul meciurilor, mai ales atunci când a fost schimbat. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

A fumat în vestiarul naţionalei

Denis Alibec a făcut parte din lotul României convocat de Anghel Iordănescu pentru Campionatul European din 2016. Atacantul a început pe banca de rezerve primul meci din Grupa A, contra Franţei, şi a fost introdus pe teren în minutul 61, în locul lui Florin Andone. Imediat după terminarea pauzei, Viorel Moldovan a fost trimis de Anghel Iordănescu pentru a-i comunica lui Denis Alibec să înceapă încălzirea. Secundul naţionalei nu l-a găsit pe atacant pe banca de rezerve, astfel că s-a îndreptat spre vestiarul naţionalei. Acolo, atacantul de 26 de ani fuma o ţigare. Anghel Iordănescu a aflat de episod abia la finalul meciului cu Franţa şi a vrut să-l excludă din lot, însă a renunţat la idee pentru a nu afecta imaginea echipei naţionale a României înainte de meciurile cu Elveţia şi Albania.

Denis Alibec, apărat de Gigi Becali

La meciul Viitorul – FCSB 1-0 din etapa a 9-a din actualul sezon din Liga 1 Betano, Denis Alibec a avut o nouă ieşire nervoasă. Atacantul de 26 de ani s-a contrat cu Meme Stoica, directorul sportiv al FCSB. Episodul a fost dezvăluit de Gigi Becali la scurt timp după terminarea meciului. “MM a ţipat la Alibec şi i-a zis «Denis, vino la primire!», iar Alibec i-a răspuns «Lasă-mă! Ce, ştii tu mai mult fotbal ca mine!?» Atât a fost. După aceea şi-a cerut scuze Alibec. Nu e nicio problemă la echipă. Are dreptate Denis. El ştie mai mult fotbal ca MM, că e fotbalist”, a declarat Gigi Becali. Astfel, în urmă cu o lună de zile, patronul FCSB îi lua apărarea jucătorului adus de la Astra Giurgiu în iarnă.

ADVERTISEMENT

Le-a distrus vestiarul olandezilor

În sezonul 2015-16, Astra Giurgiu juca împotriva olandezilor de la AZ Alkmaar în play-off-ul Europa League. Partida tur se terminase cu scorul de 3-2 pentru giurgiuveni. În meciul retur, din Olanda, Denis Alibec a fost schimbat în minutul 62 cu Boldrin, iar decizia lui Marius Şumudică nu a fost deloc pe placul atacantului. La vestiar, după terminarea partidei pe care AZ a câştigat-o cu 2-0, Alibec şi-a vărsat nervii pe geamul unei usi. Jurnaliştii olandezi au postat fotografii pe Twitter cu paguba produsă de actualul jucător de la FCSB – VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Criză de nervi în faţa lui Nicolae Dică

Primul episod nervos în faţa lui Nicolae Dică a avut loc în pauza meciului FCSB-Viktoria Plzen 2-2 din turul 3 al preliminariilor Ligii Campionilor. La pauza meciului de pe Arena Naţională, Denis Alibec era dezamăgit de jocul colegilor săi şi a început să ţipe în vestiar. Antrenorul vicecampioanei României a sesizat posibilul conflict care se putea naşte în sânul echipei şi a încercat să-l tempereze pe atacantul de 26 de ani. Până la urmă, Alibec a fost înlocuit cu Harlem Gnohere în minutul 57, după mai multe ieşiri nervoase faţă de arbitrul partidei.

ADVERTISEMENT

Meciurile cu CFR Cluj, motiv de nervi pentru Denis Alibec

În primăvară, în play-off-ul din Liga 1 Betano, Denis Alibec a avut una dintre primele ieşiri nervoase la FCSB. Laurenţiu Reghecampf l-a înlocuit pe atacantul stelist în timpul meciului, iar acesta a avut o ieşire nervoasă. În drumul spre banca de rezerve, fotbalistul de 26 de ani a şutat într-un bax de apă minerală. Gestul a atras criticile patronului echipei. Alibec e rezultatul managementului greşit făcut de mine. Alibec a văzut nişte episoade la echipă şi a văzut că nu am luat măsuri. E un răsfăţat. A crezut că e mare mahăr. Doar eu sunt mare mahăr la Steaua. Nu face el ce vrea! I-am spus că la Steaua nu este titular şi nu trebuie să joace tot meciul. Nu scrie asta în contract”.

Jumătate de an mai târziu, Denis Alibec a avut un nou episod nervos într-un meci contra celor de la CFR Cluj. Pe toată durata meciului din Gruia, atacantul vicecampioanei României a protestat la deciziile lui Ovidiu Haţegan, acesta arătându-i la un moment dat cartonaşul galben. În minutul 84, Nicolae Dică l-a înlocuit cu Harlem Gnohere, iar fotbalistul de 26 de ani le-a arătat semne obscene suporterilor clujeni în timp ce se îndrepta spre bancă.

ADVERTISEMENT

A plecat cu scandal de la Mechelen

În sezonul 2011-12, Denis Alibec a fost împrumutat de Inter la Mechelen. Internaţionalul român a jucat 11 meciuri în prima ligă din Belgia şi a marcat un gol. Evoluţiile au fost în general dezamăgitoare, însă tot comportamentul atacantului l-a făcut să fie dat afară de la echipă. După o ceartă cu Marc Brys, antrenorul echipei, conducerea clubului a luat decizia să-i rezilieze contractul. “I-am reziliat contractul pentru abatere profesională. Sunt fapte inacceptabile! Are un comportament nociv”, a declarat Johan Timmermans, preşedintele lui Mechelen. Tot la Mechelen, Alibec a avut două accidente de maşină în parcarea clubului, atacantul avariind autovehiculele colegilor Alliet şi Destorme.

Denis Alibec, urecheat de Mircea Sandu

În 2010, pe când Denis Alibec juca la Inter Primavera, atacantul a fost criticat de Mircea Sandu, preşedintele FRF. “Naşul” l-a luat în colimator după o convocare la lotul U19 al echipei naţionale a României. “Marele fotbalist Alibec vine la echipa naţionala, dar nu îl bagă Cristi Sava titular si începe cu figuri şi fiţe în cabină. Pai atunci, du-te bă, băiatule, ia-ţi vacile şi du-le la păscut”, declara atunci Mircea Sandu.

3.000.000 milioane de euro este cota de piaţă a lui Denis Alibec

ADVERTISEMENT