Sport

Denis Drăguș, pus pe fapte mari la Standard Liege, în noul sezon. ”Am progresat, fac tot ce pot, în fiecare zi”

Internaționalul român Denis Drăguș a revenit la Standard Liege, după împrumutul în Italia și se luptă pentru un loc în cupele europene.
16.08.2021 | 17:09
Denis Dragus pus pe fapte mari la Standard Liege in noul sezon Am progresat fac tot ce pot in fiecare zi
ADVERTISEMENT

Atacantul de 22 de ani, Denis Drăguș, a depășit perioada mai puțin fericită pe care a traversat-o după transferul în Belgia, din urmă cu doi ani.

Fotbalistul nu a reușit să se impună de la început la Standard Liege, iar la un moment dat se vorbea despre el ca despre un transfer eșuat. În această vară a revenit în Belgia și pare că și-a regăsit pofta de fotbal.

ADVERTISEMENT

”Golden boy” Denis Drăguș, resetat

În august 2019 Standard Liege plătea celor de la Viitorul Constanța 1,8 milioane de euro pentru transferul atacantului Denis Drăguș. În toamna aceluiași an, Drăguș era unul dintre cei 40 de nominalizați pentru premiul Golden Boy, acordat anual celui mai promițător tânăr fotbalist din lume.

Însă, cariera lui nu a continuat așa cum sperau oficialii lui Standard Liege. Fotbalistul a avut mari probleme de adaptare și a sfârșit prin a fi împrumutat în Italia, la Crotone.

ADVERTISEMENT

Nici în peninsulă nu a rupt gura târgului. A bifat 9 partide, fără să fi înscris vreun gol, și a fost repatriat la Liege. Perioada de pregătire i-a priit tânărului fotbalist care a reintra în grațiile antrenorului Mbaye Leye.

Românul a prins minute în toate cele patru  partide de campionat din noul sezon, iar la sfârșitul săptămânii trecute a pasat decisiv pentru golul care a adus victoria lui Standard, în deplasare, la Beerschot.

ADVERTISEMENT

”Este un sentiment plăcut să revin şi să ajut echipa. Am fost bucuros şi să ajut echipa. Antrenorul mi-a cerut să repet ce am arătat la antrenament, adică să aduc intensitate şi o agresivitate pozitivă.

Dacă echipa câştigă iar eu pot să joc un rol important, pentru mine este un meci reuşit. Am progresat cu adevărat sezonul trecut în Italia şi mă simt bine aici în Belgia la Liege. Standard este o adevărată familie. Ne ajutăm reciproc şi luptăm unul pentru altul”, a declarat Drăguș, în presa din Belgia, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cariera fotbalistului afectată de problemele din familie

Denis Drăguș este fiul fostului fotbalist Mihai Drăguș, care a evoluat la Dinamo și FC Argeș și este considerat unul dintre cei mai talentați atacați crescuți în Academia de Fotbal al lui Gică Hagi.

Problemele fotbalistului au apărut încă din perioada în care evolua la Viitorul și făcea pasul spre echipa națională.

Iubita atacantului a fost cea care a ”produs” ruptura dintre Denis Drăguș și familie. Părinții internaționalului nu au fost de acord cu relația acestuia cu mama copilului lui, iar fotbalistul a rupt orice legătură cu familia.

În ciuda încercărilor familiei de a face pace, atacantul lui Standard Liege nu a fost de înduplecat și a preferat să păstreze distanța, pentru a-și relansa cariera.

ADVERTISEMENT