Fotbal intern

Denis Haruţ, noul fotbalist al FCSB, la un pas de transferul la U Craiova de două ori! De ce i-a refuzat pe olteni

05.02.2021 | 23:00
Denis Harut noul fotbalist al FCSB la un pas de transferul la U Craiova de doua ori De ce ia refuzat pe olteni
ADVERTISEMENT

Denis Haruţ este al treilea transfer făcut de FCSB în perioada de iarnă din mercato. Fundaşul dreapta de 21 de ani a fost de două ori aproape de o mutare la U Craiova, una dintre rivalele “roş-albaştrilor” la titlu în actualul sezon.

După ce transferul a picat în primă fază, în luna ianuarie, FANATIK a anunţat în exclusivitate că tratativele între FCSB şi FC Botoşani au fost reluate şi Denis Haruţ va juca la liderul din Liga 1.

ADVERTISEMENT

În iunie 2020, FANATIK anunţa că Denis Haruţ se află pe lista Universităţii Craiova, iar conducătorii clubului erau pregătiţi să dea 250.000 de euro pentru aducerea fundaşului dreapta. Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoşani, declara că nu ia în calcul transferul pe această sumă.

U Craiova l-a vrut pe Denis Haruţ şi în 2019,  jucătorul a refuzat transferul. Acum a semnat cu FCSB

Nu a fost prima dată când U Craiova l-a vrut pe Denis Haruţ. În primăvara lui 2019, fotbalistul a intrat pe radarul oltenilor, când formaţia din Bănie a vrut să-l ia sub formă de împrumut de la Poli Timişoara. Fotbalistul intrase în conflict cu oficialii clubului bănăţean, după ce refuzase să semneze diminuarea salariului.

ADVERTISEMENT

Oficialii Universităţii Craiova au vrut să-l împrumute până la finalul sezonului 2018-2019, ca mai apoi să-l transfere definitiv în schimbul a 100.000 de euro. Denis Haruţ nu a fost de acord cu mutarea, iar Valeriu Răchită a dezvăluit de ce nu a vrut să meargă în Bănie.

“Mi-a spus că dacă ajunge acolo pierde banii de aici. E clar că el vrea doar banii lui Poli fără să facă nimic în schimb”, spunea Valeriu Răchită, antrenor al lui Poli Timişoara în perioada ianuarie-iunie 2019.

ADVERTISEMENT

Ce probleme a avut Denis Haruţ la Poli Timişoara

Produs al centrului de copii şi juniori de la Poli Timişoara, Denis Haruţ a debutat în Liga 1 la echipa bănăţeană, însă finalul perioadei petrecute acolo nu a fost prea plăcut. Emilian Hulubei, şeful AFAN, a susţinut că noul fotbalist al FCSB era discriminat la formaţia timişoreană, după ce acesta a refuzat diminuarea contractului.

“La Timișoara sunt jucători neplătiți de nouă luni. E un haos total! E un jucător, Haruț, e persecutat, supus unor tratamente rar întâlnite. Am filmări! Se schimbă într-o baracă pentru că nu a fost de acord cu diminuarea contractului cu mai mult de 50%.

ADVERTISEMENT

E chemat la antrenamente de 3 ori pe zi, nu i se pune la dispoziție vestiar adecvat, se antrenează singur. Avem filmări, avem dovezi, sper ca Federația să vadă ce se întâmplă pentru că e un caz grav de persecuție. E un jucător talentat, un jucător foarte bun, de lot național”, spunea Emilian Hulubei.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 2,20 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT