Sport

Deranjat de criticile la adresa lui CFR Cluj, Andrei Burcă reacționează: “Merităm mai mult respect”

Andrei Burcă a cerut mai mult respect pentru CFR Cluj înaintea meciului cu Sivasspor din etapa a doua a grupelor Conference League.
15.09.2022 | 10:45
Deranjat de criticile la adresa lui CFR Cluj Andrei Burca reactioneaza Meritam mai mult respect
Andrei Burcă, 29 de ani, joacă la CFR Cluj din 2019, când a venit de la FC Botoșani. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu a avut cel mai bun start de sezon în Liga 1, după ce a pierdut deja de trei ori în primele opt meciuri din campionat.

Burcă e optimist că CFR Cluj își va reveni în Liga 1

Totuși, echipa lui Dan Petrescu s-a calificat în grupele Conference League pentru al doilea sezon consecutiv și acum se pregătește de confruntarea cu Sivasspor.

ADVERTISEMENT

Fundașul campioanei României, Andrei Burcă, este încrezător că CFR va reveni în lupta pentru titlu, chiar dacă ardelenii sunt acum pe locul cinci, la șase puncte în urma liderului Farul, dar cu două jocuri mai puțin disputate.

“Momentan nu suntem pe primul loc în campionat, dar suntem pe drumul cel bun, mai avem puncte de recuperat, dar stilul nostru de joc ne dă încredere și vom ajunge imediat acolo unde ne dorim”, a spus Burcă la conferința de presă dinaintea partidei cu Sivasspor.

ADVERTISEMENT

Burcă, titular în toate jocurile CFR-ului din Europa în acest sezon

Jucătorul în vârstă de 29 de ani a cerut mai mult respect pentru CFR Cluj, aducând în discuție și meciul din prima etapă a grupei G din Conference League cu Ballkani, când gruparea din Gruia a egalat în minutul 90 prin Yuri Matias.

“Toată lumea blamează jocul nostru, dar Ballkani a avut două șuturi pe poartă, dar noi am controlat meciul și am avut ocaziile cele mai mari. Probabil și mâine vom avea aceeași tactică. Vreau să subliniez că merităm mai mult respect”, a declarat Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT

Venit în 2019 de la FC Botoșani, el a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Dan Petrescu și în actuala campanie, fiind titular în toate cele nouă partide din cupele europene.

“Trebuie să ne menținem invincibilitatea în Europa”

Andrei Burcă a dezvăluit și strategia pe care CFR Cluj o va utiliza în confruntarea cu Sivasspor: “Cred că vom aborda meciul la fel cum le-am abordat pe toate până acum. Jucăm în Europa, trebuie să fim precauți, conștienți de valoarea adversarului pentru că în grupele Conference League sunt adversari puternici. Trebuie să ne facem jocul, până acum nu am pierdut în Europa și trebuie să o ținem pe aceeași linie. Cred că este mult de muncă și, în același timp, din punctul meu de vedere, cred că merităm puțin mai mult respect”

ADVERTISEMENT

Meciul dintre CFR Cluj și Sivasspor are loc joi, de la ora 19:45, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

ADVERTISEMENT