Sport

Înainte de CFR Cluj – Sivasspor, Dan Petrescu umflă și mai tare cifrele adversarilor. Ce spune de transferul lui Omrani la FCSB

Dan Petrescu a prezentat deformat statisticile a doi dintre jucătorii lui Sivasspor, următoarea adversară a lui CFR Cluj din Conference League.
14.09.2022 | 19:45
Inainte de CFR Cluj  Sivasspor Dan Petrescu umfla si mai tare cifrele adversarilor Ce spune de transferul lui Omrani la FCSB
Dan Petrescu, 54 de ani, consideră că șansa lui CFR Cluj în meciul cu Sivasspor, din Conference League, este un joc de echipă foarte bun. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Înaintea primului meci de pe teren propriu din grupa G a Conference League, Dan Petrescu a avertizat în privința adversarilor de la Sivasspor, pe care jucătorii săi îi vor avea de înfruntat mâine seară.

Dan Petrescu a dublat golurile lui Musa

În stilul deja caracteristic, antrenorul campioanei României a scos în evidență toate plusurile fotbaliștilor din lotul deținătoarei Cupei Turciei.

ADVERTISEMENT

“Rezultatele lui Sivasspor din ultima vreme n-au fost conforme cu jocul lor. Au jucat chiar foarte bine, dar când, pur și simplu, mingea nu vrea să intre… Eu știu ce valoare au, știu lotul lor, care e mult peste media campionatului românesc și sunt conștient că va fi un meci foarte greu indiferent chiar dacă nu au câștigat niciun meci până acum”, a afirmat Dan Petrescu.

Totodată, Petrescu a umflat în mod exagerat cifrele din dreptul jucătorilor de la Sivasspor: Dacă ne uităm la jucătorii lor de atac… au niște CV-uri, care n-au ajuns niciodată prin campionatul României… Musa, care are vreo 70 de meciuri și 30 de goluri în naționala Nigeriei, Gradel, care e cel mai bun jucător de departe și a făcut istorie la Sivasspor, uitați-vă la CV-ul lui în ce campionate a jucat și a dat mereu câte 15-20 de goluri în ultimii 20 de ani. Au numai jucători de echipa națională, au salarii de la 800 de mii la un milion de euro, au un buget foarte mare, asta e clar. Dar importantă este echipa.”

ADVERTISEMENT

“CFR nu s-a făcut de râs acasă în Europa”

De fapt, Ahmed Musa a marcat doar 16 goluri în 107 selecții în naționala Nigeriei, în timp ce ivorianul Max-Alain Gradel nu a adunat încă două decenii ca fotbalist profesionist.

Mai mult, fotbalistul de 34 de ani din Coasta de Fildeș a înscris minimum 15 goluri în numai două sezoane în întreaga lui carieră: la Leeds United, în sezonul 2010-2011 din Championship, când a punctat de 18 ori în 41 de partide, și la Saint-Etienne, în ediția 2014-2015 din Ligue 1, în care a avut 17 reușite în 31 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a explicat și care ar fi șansa lui CFR Cluj în confruntarea cu cei de la Sivasspor: să stea bine ca echipă în teren. Toate echipele care au venit la Cluj au avut viață grea. Ei, luați individual, au valori mult peste ce avem noi la CFR Cluj. Noi trebuie să facem un joc de echipă foarte bun, cum am făcut mereu în Europa. Nu cred că în Europa echipa s-a făcut de râs acasă vreodată și sper ca nici mâine să nu o facem. Șansa noastră e să fim bine ca echipă“, a mai spus antrenorul român de 54 de ani.

Dan Petrescu: “Dacă voia să vină la CFR, Omrani mă suna pe mine primul”

Dan Petrescu a evitat să vorbească prea mult despre fostul său jucător, Billel Omrani, ajuns de curând la rivala FCSB. Atacantul de 29 de ani s-a despărțit în vară de gruparea din Gruia, când i se terminase contractul, după ce a câștigat cinci titluri consecutive în Liga 1.

ADVERTISEMENT

“Omrani nu mai e jucătorul lui CFR Cluj, n-aș vrea să vorbesc despre jucători care nu mai sunt ai noștri. El dacă voia să vină la CFR Cluj, mă suna pe mine primul. Relația pe care am avut-o cu Billel o știe toată lumea. Nu era nevoie de vreun impresar sau intermediar”, a declarat antrenorul campioanei României.

ADVERTISEMENT