News

Deranjat de facturile la energie, George Simion vrea să facă în România ce s-a întâmplat în Cehia: ”Cerem alegeri anticipate”

Președintele AUR, George Simion, a dezvăluit recent că va organiza un protest pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la facturile mari la energie.
05.09.2022 | 10:42
Deranjat de facturile la energie George Simion vrea sa faca in Romania ce sa intamplat in Cehia Cerem alegeri anticipate
George Simion va organiza un protest la care așteaptă zeci de mii de români nemulțumiți de prețurile la energie. Foto: facebook.com/george.simion.unire
ADVERTISEMENT

Inspirat de un protest similar, organizat sâmbătă în Cehia, George Simion speră că la protest vor participa chiar și câteva zeci de mii români nemulțumiți de facturile mari la energie.

Pe cine mizează George Simion la protestul de pe 2 octombrie

Protestul este programat pentru 2 octombrie, iar liderul AUR a precizat că s-ar bucura dacă la acea dată ar fi prezente și alte ”structuri sociale și politice, sindicate, patronate și oameni care s-au săturat de facturile exorbitante”.

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebat ce se mai urmărește cu organizarea acestui protest, politicianul care s-a căsătorit recent a declarat că în țara noastră nu există criză energetică. ”Pentru restabilirea logicii normalităţii. Nu este nicio criză energetică în România.

Producem la fel de multă energie ca acum un an, când nu era niciun război, doar că au trebuit să majoreze prețul energiei peste tot în lume și să simuleze această criză energetică.

ADVERTISEMENT

Cerem alegeri anticipate. Este un protest antiguvernamental. Sperăm să iasă mii, poate zeci de mii de oameni în stradă. Noi vom fi acolo cu membrii şi simpatizanţii noştri”, a spus George Simion în emisiunea Subiectiv, la Antena 3.

Ce s-a întâmplat la Praga în weekend

Sâmbătă, 3 septembrie 2022, aproximativ 70.000 de persoane s-au adunat la Praga pentru a protesta față de preţurile tot mai mari la energie. De asemenea, în cadrul protestului, cehii și-au exprimat opoziția faţă de Uniunea Europeană şi NATO.

ADVERTISEMENT

Printre organizatorii acestui protest amplu s-au aflat membri ai unor forţe politice de extremă-dreapta, dar şi cei ai Partidului Comunist. Ei au transmis că Republica Cehă ar trebui să fie neutră în contextul războiului din Ucraina.

În același context, s-a subliniat că prioritară ar trebuie să fie strategia de semnare a contractelor pentru gazele naturale, inclusiv cu Rusia. Mai trebuie spus că protestul din centrul capitalei Cehiei a fost organizat la doar o zi după ce guvernul a scăpat de o moţiune de cenzură.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții opoziţiei au acuzat că lipsesc măsurile împotriva creşterii inflaţiei şi a preţurilor la energie și gaze naturale. Premierul Petr Fiala (n.r. – liderul unei coaliţii de centru-dreapta formată din cinci partide) a declarat că protestarii au ignorat interesele ţării și că protestul a fost organizat de forţe politice proruse.

ADVERTISEMENT