Sport

Derapaj rasist al unui politician înainte de UTA Arad – Rapid: ”La mulți ani tuturor romilor, mai puțin ălora care țin cu Rapid”. Răspunsul amenințător al giuleștenilor

Meciurile UTA Arad - Rapid au fost marcate mai mereu de rivalitatea dintre cele două cluburi, iar acum, înaintea întâlnirii din play-out, un politician a avut un mesaj rasist.
08.04.2022 | 21:15
Derapaj rasist al unui politician inainte de UTA Arad  Rapid La multi ani tuturor romilor mai putin alora care tin cu Rapid Raspunsul amenintator al giulestenilor
Meciurile UTA Arad - Rapid au fost marcate mai mereu de rivalitatea dintre cele două cluburi, iar acum, înaintea întâlnirii din play-out, un politician a avut un mesaj rasist. Sursă foto: Ciprian Petcut/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-04-2022
18:22

Cum a răspuns Rapid la derapajul lui Dorian Curcan

Rapid a luat cuvântul după derapajul rasist a lui Dorian Curcan. Prin intermediul rețelelor de socializare, alb-vișiniii au transmis că sunt total împotriva unui astfel de comportament și au amenințat că vor ieși de pe teren la meciul cu UTA, dacă vor avea loc scandări rasiste sau xenofobe împotriva lor.

„FC Rapid București atenționează că nu va tolera nicio formă de promovare a rasismului sau a xenofobiei la adresa echipei și a suporterilor noștri, atât în meciul de la Arad, cât și cu ocazia evenimentelor viitoare.

Din respect pentru tot ceea ce înseamnă fenomenul fotbal și entitatea rapidistă, orice formă de rasism prezentă pe stadionul din Arad va duce chiar și până la părăsirea terenului de joc de către echipa noastră.

Acesta este un semnal de alarmă, după ce brandul Rapid a fost jignit grav de către personalități din Arad, al căror focus ar trebui să fie total opus rasismului și xenofobiei.

#NuRasismului”, a scris Rapid, pe Facebook.

Fanii celor două formații au fost aproape de o bătaie generală la finalul lunii ianuarie, la partida din sezonul regulat de pe Arena Națională.

Un politician, mesaj rasist înaintea meciului UTA Arad – Rapid

Orgoliile nemăsurate au marcat întotdeauna duelurile UTA Arad – Rapid, iar înaintea meciului care va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20:30, în etapa a 4-a a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1, un politician a făcut o remarcă rasistă.

ADVERTISEMENT

Consilierul PSD Arad, Dorian Curcanu, a postat pe rețelele de socializare un mesaj cu tentă rasistă la adresa fanilor giuleșteni. ”Azi e ziua internaţională a romilor! La mulţi ani tuturor romilor! P.S. mai puțin ălora care țin cu Rapid și vin mâine la Arad”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

rasism politician UTA Arad - Rapid

Postarea politicianului de 31 de ani care s-a înscris de curând în PSD s-a viralizat imediat, iar acesta a primit comentarii negative. Dându-și seama de gafa comisă, Dorian Curcanu a editat postarea și a șters partea în care se referea la suporterii giuleșteni.

ADVERTISEMENT

Rapidiști din toată țara vin la Arad

Clubul din Arad a precizat că a vândut toate biletele pentru întâlnirea cu Rapid, astfel că la stadion sunt așteptați 12.000 de spectatori. ”Vreau să vă mulțumesc că ați cumpărat toate biletele pentru acest joc important. Vă așteptăm pe toți, vrem să ne ajutați să obținem cele 3 puncte cu Rapid”, a fost mesajul antrenorului Ionuț Badea.

La rândul lor, rapidiștii au anunțat că vor fi susținuți de aproximativ 1.000 de suporteri, printre care se vor afla și fani din orașe apropiate Aradului. ”Venim cu un charter de 190 de locuri, două vagoane de tren și 6 autocare din toată țara. Vin brigăzi de la Satu Mare, Oradea și Deva. O să facem spectacol.

ADVERTISEMENT

Pentru UTA e derby, pentru noi e un meci obișnuit. Vom bate tot până la final. Mutu ne-a demonstrat că e profesionist. Conduce bine echipa și se vede schimbare de atitudine. E clar că a schimbat lucrurile în bine. Are tot sprijinul nostru”, a declarat Liviu Ungurean, liderul galeriei rapidiste, pentru gsp.ro.

Mesaje rasiste și la meciul din septembrie

Meciurile dintre UTA Arad și Rapid au fost mai mereu marcate de evenimente neplăcute. La meciul disputat la Arad, în septembrie 2021, în sezonul regulat, galeria celor de la UTA a afișat mai multe bannere rasiste la adresa giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

”Croncăne Giuleștiul de răsună Bucureștiul!”, a fost primul banner afișat de galeria celor de la UTA. Arădenii au continuat cu atacurile rasiste și au scos alte două bannere ofensatoare la adresa oaspeților: ”Rapidu-n cantonament stă pe firul de curent” și ”ROALERT: Atenție la obiectele de valoare! Azi avem oaspeți exploratori de buzunare”.

ADVERTISEMENT
Tags: