Sport

Derby și în tribune la Universitatea Craiova – FCSB! Coregrafii care au „dinamitat” confruntările de pe stadionul „Ion Oblemenco”

Oltenia fierbe înaintea derby-ului Universitatea Craiova - FCSB, iar spectacolul din tribune se anunță a fi pe măsura capului de afiș din play-off-ul din SuperLiga.
30.04.2023 | 13:20
Derby si in tribune la Universitatea Craiova  FCSB Coregrafii care au dinamitat confruntarile de pe stadionul Ion Oblemenco
Derby și în tribune la Universitatea Craiova - FCSB! Coregrafii care au „dinamitat” confruntările de pe stadionul „Ion Oblemenco”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – FCSB este derby-ul pe care suporterii „alb-albaștrilor” îi așteaptă cu sufletul la gură în fiecare sezon, iar în ultimii ani numărul confruntărilor de pe stadionul „Ion Oblemenco” a crescut la două. FANATIK vă prezintă coregrafii și atmosfere memorabile de pe arena din Bănie.

Derby și în tribune la Universitatea Craiova – FCSB! Ultimele sute de bilete rămase pentru confruntarea de pe stadionul „Ion Oblemenco”

Rivalitatea dintre olteni și formațiile din București a crescut odată cu trecerea anilor, iar derby-urile cu Dinamo, Rapid și FCSB au rămas principala atracție pentru fanii din Bănie. Astfel, suporterii „alb-albaștrilor” nu au ratat vreo ocazie pentru a nu fi prezenți la confruntările de pe „vulcanul” din Bănie în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Exceptând perioada în care fanii nu au avut acces pe stadioanele din toată România și restricțiile cauzate de Covid 19, suporterii și-au făcut simțită prezența la derby-uri. Universitatea Craiova se pregătește pentru partida cu FCSB, iar Eugen Neagoe și elevii săi așteaptă 30.000 de suporteri pe arenă.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că oltenii au vândut 16.500 de bilete în primele trei zile de la punerea în vânzare. Tichetele de la tribuna a doua au fost achiziționate rapid de suporterii „alb-albaștrilor”, iar oficialii Universității Craiova s-au văzut nevoiți să redeschidă Peluza Sud pentru prima dată în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Numărul suporterilor interesați de derby-ul cu FCSB au crescut, iar cu o zi înaintea confruntării de pe stadionul „Ion Oblemenco” au rămas doar 625 de tichete, majoritatea acestora fiind în Peluza Sud. Astfel, Universitatea Craiova se pregătește pentru primul sold-out din acest sezon.

Oltenii au reușit această performanță din punct de vedere al asistenței și în urmă cu aproximativ un an împotriva FCSB, fiind primul sold-out după startul pandemiei. Tehnicianul „alb-albaștrilor” a promis spectacol pe teren cu „roș-albaștrii” și așteaptă același lucru de la fanii Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

În acest sezon din SuperLiga, Universitatea Craiova este invincibilă în fața trupei lui Elias Charalambous. Oltenii s-au impus cu 2-1 în fața „roș-albaștrilor” în turul campionatului cu Mirel Rădoi, iar Eugen Neagoe a izbutit două rezultate de egalitate pe Arena Națională.

Coregrafii care au „dinamitat” Universitatea Craiova – FCSB pe stadionul „Ion Oblemenco”! Atmosferă incendiară creată de suporterii olteni în sezonul trecut

Universitatea Craiova – FCSB este partida care îi readuce pe suporterii „alb-albaștrilor” pe arena din Bănie într-un număr impresionant. Derby-urile împotriva „roș-albaștrilor” sunt speciale pentru olteni, mai ales din cauza faptului că formația lui Gigi Becali este una dintre principalele rivale în lupta pentru titlu în fiecare sezon din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Noul stadion „Ion Oblemenco” a fost inaugurat pe 10 noiembrie 2017, iar suporterii „alb-albaștrilor” au creat atmosfere speciale de-a lungul celor șase ani în care arena din Bănie a fost casa Universității. FANATIK vă prezintă coregrafiile create de olteni din derby-urile cu FCSB.

Finanțatorul Universității Craiova a declarat că se așteaptă la coregrafii din partea suporterilor și la acest derby cu FCSB: „Vrem spectacol. Cred că vor fi coregrafii foarte frumoase în tribună. Va fi o atmosferă incendiară la ora jocului. Vom fi 30.000 pe stadion. Asta este fără dubii”.

Suporterii Universității Craiova i-au așteptat pe jucătorii de la FCSB într-un stadion „alb-albastru” în 2019, iar coregrafia oltenilor a rămas de-a lungul timpului în memoria fanilor. Din păcate, formația lui Mihai Rotaru nu a izbutit să câștige cele trei puncte, iar Juvhel Tsoumou a marcat unicul gol al partidei în minutul 89.

Fanii „alb-albaștrilor” s-au ridicat la măsura așteptărilor și la precedentul sold-out pe stadionul „Ion Oblemenco” din play-off. Laurențiu Reghecampf era antrenorul Universității Craiova la acea vreme, însă fostul jucător al oltenilor, Ivan Mamut, a înscris o „bijuterie” de gol în minutul 86, iar oltenii nu au reușit să egaleze în ultimele minute.

 

ADVERTISEMENT