Sport

Derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, sub lupa lui Cămătaru: „Este greu să intre în lupta la titlu”

Radion Cămătaru a pus sub lupă derby-ul CFR Cluj - Universitatea Craiova, dar și șansele „alb-albaștrilor” în lupta pentru titlul din SuperLiga.
16.03.2024 | 15:00
Derbyul CFR Cluj  Universitatea Craiova sub lupa lui Camataru Este greu sa intre in lupta la titlu
Derby-ul CFR Cluj - Universitatea Craiova, sub lupa lui Cămătaru: „Este greu să intre în lupta la titlu”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova se joacă sămbătă, de ora 20:00, iar Rodion Cămătaru a analizat pentru FANATIK confruntarea din Gruia. Fostul mare atacant din Cetatea Băniei este convins că „alb-albaștrii” nu au șanse mari la titlu, chiar dacă se impun cu trupa lui Adi Mutu.

Rodion Cămătaru, despre derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova: „Este greu să intre în lupta la titlu”

Ivaylo Petev i-a redresat pe „alb-albaștrii” în SuperLiga, iar Universitatea Craiova țintește primele trei poziții din clasament în play-off. Gruparea din Bănie a câștigat în fața celor de la FC U Craiova 1948, iar moralul este la cote maxime în vestiar.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru nu este convins că Universitatea Craiova poate intra în lupta la titlu, dacă câștigă în deplasarea cu CFR Cluj. Legenda din Cetatea Băniei nu se așteaptă la o confruntare spectaculoasă, ținând cont de ultimele rezultate ale trupei lui Adrian Mutu.

„Întotdeauna a fost interesant derby-ul. Șansele sunt de ambele părți, nici Clujul nu trece printr-o perioadă extraordinară, au marcat chinuit în minutul 91 cu Hermannstadt. Nici Craiova nu trece printr-o perioadă extraordinară, chiar dacă a câștigat.

ADVERTISEMENT

Orice se poate întâmpla. Este greu să spui că ar putea să intre în lupta la titlu, poate să câștige și să piardă ceilalți să revină. Șapte puncte sunt trei meciuri, este foarte greu. Îi dă o motivație în plus pentru viitor, dacă câștigă.

Nu știu dacă va fi spectaculos, dar va fi un meci interesant. Nu știu cât de spectaculos pentru că nu am mai văzut jocuri spectaculoase la cele două în ultimul timp. Au câștigat la limită, s-au zbătut pentru a câștiga”, a spus Cămătaru pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Cămătaru: „Ar putea să pună probleme, e imprevizibil”

Panagiotis Tachtsidis este principalul pericolul pentru poarta lui Laurențiu Popescu, după părerea lui Rodion Cămătaru. Fostul internațional român are cuvinte de laudă și pentru Alex Mitriță, starul Universității Craiova care nu va prinde lotul lui Edi Iordănescu în martie.

„La CFR mă gândesc că la anumite faze fixe ar putea să pună probleme Craiovei. Tachtsidis este un mijlocaș imprevizibil, știe jocul și oricând te poți aștepta la o surpriză din partea lui. Și la Craiova sunt jucători cum e Mitriță, care pot să facă diferența.

ADVERTISEMENT

Este printre puținii jucători din România, care creează superioritate și elimină cu ușurință jucători. Înseamnă foarte mult să începi play-off-ul cu o victorie, îți dă moral pentru celelalte. Nu mi-au plăcut rezultatele și jocul, în urma jocului au fost rezultatele de la Craiova”, a declarat Cămătaru.

Critică transferurile Universității Craiova înaintea derby-ului cu CFR Cluj: „Trebuie să fie peste români”

Denil Maldonado, Pyry Soiri, Jalen Blesa și Anzor Mekvabishvili sunt transferurile Universității Craiova din această iarnă. Niciunul dintre jucătorii veniți în Cetatea Băniei nu l-a impresionat pe Rodion Cămătaru.

„Ceva se întâmplă la Craiova, duce lipsă în față pentru că nu mai sunt atacanții care marcau. Trec printr-o perioadă dificilă și sincer nici transferurile nu m-au dat pe spate. Am tot timpul această expresie: jucătorii străini trebuie să fie peste români ca să joace.

Dacă aduci jucători străini trebuie să fie mai buni decât ai tăi. Nu am văzut nimic să rupă gura târgului, să facă diferența. Din ce a reprezentat Koljic când se bătea și Dinamo Kiev pentru el, Ivan trece printr-o cădere, iar la Koljic din cauza accidentărilor nu a putut să revină la forma lui”, a mai spus Cămătaru.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,75 este cota pentru „2 solist” la meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova