Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Marele pariu al lui Mihai Rotaru, analizat de Sorin Cârțu. „A meritat să fie schimbat. Aștept altceva”

Universitatea Craiova a câștigat meciul cu Sepsi, dar Sorin Cârțu nu s-a arătat impresionat de georgianul Anzor Mekvabishvili, marele pariu al patronului Mihai Rotaru.
06.02.2024 | 19:01
Marele pariu al lui Mihai Rotaru analizat de Sorin Cartu A meritat sa fie schimbat Astept altceva
Sorin Cârțu nu s-a arătat impresionat de georgianul Anzor Mekvabishvili. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aflat sub presiune după două înfrângeri la rând în 2024, ambele pe teren propriu, tehnicianul bulgar Ivaylo Petev a schimbat din temelii echipa de start a Universității Craiova pentru meciul din deplasare cu Sepsi. A înlocuit nu mai puțin de 7 titulari, a modificat și sistemul, iar curajul i-a fost răsplătit pe măsură.

Sorin Cârțu l-a analizat pe Anzor Mekvabishvili, marele pariu al patronului Mihai Rotaru: „A avut dreptate antrenorul că l-a schimbat”

Spre deosebire de meciurile cu Farul și FCSB de pe teren propriu, Universitatea Craiova a evoluat cu mult curaj în deplasarea de la Sfântu Gheorghe contra lui Sepsi și a obținut o victorie meritată, ce o menține în lupta pentru primele locuri. Iar evoluția jucătorilor olteni a fost apreciată și de Sorin Cârțu în intervenția de la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, numai pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

„Pe lângă faptul că echipa a dat trei goluri, toate meritate, și frumoase, și fără niciun fel de problemă, în special ale lui Crețu și Markovic, și-a mai creat și alte acțiuni de atac”, și-a început Sorin Cârțu discursul.

„Anzor cum ți s-a părut?”

Însă elanul i-a fost tăiat imediat de moderatorul Horia Ivanovici. „Anzor cum ți s-a părut?”, a fost întrebat fosta mare glorie a Universității Craiova despre georgianul Mekvabishvili, marele pariu al patronului Mihai Rotaru. Acesta a fost titlular, dar nu a ieșit foarte mult în evidență, astfel că Petev l-a schimbat după numai 60 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

„Nu m-a dat pe spate… Exact ceea ce a făcut antrenorul, a meritat să-l schimbe. N-a apărut cu nimic… Singura chestie pe care am remarcat-o la el, și mi-a plăcut acest lucru, au fost niște apariții în zona de finalizare, s-a cuplat foarte bine cu atacantul central, cu Markovic, cam în perioada cât a fost Markovic pe teren.

El, împreună cu Mitriță, la faza golului egalizator, influențează foarte mult acea centrare pe care o dă Vlădoiu, avem foarte mulți jucători apăruți în careu la faza respectivă și ei au blocat într-un fel fundașii centrali, iar balonul acela a trecut și a ajuns la Markovic. A influențat pozitiv și a avut un mare aport la acea fază de egalare.

ADVERTISEMENT

Cam asta am observat de la el. În rest, nu a ieșit cu nimic în evidență, aștept altceva de la un mijlocaș central. Dacă a fost transferat, să vină cu ceva mai mult decât a făcut sau ar face Mateiu sau alt jucător din zona respectivă”, a fost analiza pe care Sorin Cârțu i-a făcut-i lui Anzor Mekvabishvili la FANATIK SUPERLIGA.

Sorin Cârțu, mulțumit de evoluțiile lui Mateiu și Căpățînă

Dacă Anzor Mekvabishvili nu l-a impresionat, Sorin Cârțu a apreciat în schimb evoluțiile lui Mateiu și Căpățînă, doi jucători care prind rar primul „11”, dar care la Sepsi au fost integraliști. Și s-au achitat foarte bine de sarcinile trasate de tehnicianul bulgar. Cu un plus pentru Căpățînă, ce a evoluat pe un post inedit pentru el, de fundaș stânga, în locul suspendatului Bancu.

ADVERTISEMENT

„Apropos de Mateiu, chiar a fost un jucător foarte util echipei, a acoperit bine zona centrală. Eu nu am văzut șuturi din acestea pericloase din zona axului central către poarta noastră tocmai prin prezența lui acolo. Nu l-am mai văzut nici pe Păun să tragă des la poartă…

Nu am simțit nici că a lipsit Bancu… Nu am simțit pe faza ofensivă, iar pe faza defensivă s-a achitat foarte bine Căpățînă. A jucat bine și și-a acoperit zona, fără niciun fel de problemă pentru compartimentul nostru de apărare”, și-a încheiat Sorin Cârțu analiza de la FANATIK SUPERLIGA, emisiune ce poate fi urmărită în premieră în fiecare luni, marți și vineri, de la 17:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de YouTube Fanatik.

Ce L-A NEMULTUMIT pe Sorin Cartu in Sepsi - U Craiova 1-3

ADVERTISEMENT