Life

Descoperire fantastică în cimitirul Bellu: “Este un miracol că nu l-am pierdut”

Descoperire fantastică în cimitirul Bellu. A fost găsit un monument foarte important. Unde va fi păstrat în perioada următoare.
19.09.2023 | 12:47
Descoperire fantastica in cimitirul Bellu  Este un miracol ca nu lam pierdut
Ce monument a fost descoperit în cimitirul Bellu. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

O descoperire fantastică a fost făcută de curând în cimitirul Bellu din București. Este vorba despre un monument funerar foarte important, care a fost găsit recent.

Descoperire fantastică în cimitirul Bellu. Ce monument important a fost găsit

De curând, în cimitirul Bellu a fost descoperit monumentul funerar de la mormântul Alexandrei Balliano Văcăresco, cea care a fost nora poetului iluminist, boierului și istoricului Ienăchiță Văcărescu (1740 – 1797).

ADVERTISEMENT

Acest monument a fost realizat în 1881 de către Enrico Pazzi. Acesta a fost, de asemenea, cel care a realizat sculptura lui Dante Alighieri din Piazza Santa Croce din Florența.

Cei de la Administrația cimitirului Bellu lucrează pentru ca acest monument să fie în siguranță, iar în curând va fi plasat acolo unde trebuie. Până atunci, va fi păstrat în condiții cât mai sigure.

ADVERTISEMENT

“Dragi vizitatori, venim cu o veste extrem de MARE! Cu ajutorul lui Luthonium – Virtual Heritage am descoperit un monument de o importanță imensă pentru patrimoniul nostru – monumentul de la mormântul Alexandrei Balliano Vacaresco (nora lui Ienăchiță Văcărescu.

 Monumentul a fost realizat în anul 1881 de către Enrico Pazzi (1818-1899). Pentru cei dintre dumneavoastră care ați fost în Florența, el este autorul sculpturii lui Dante din Piazza Santa Croce.

ADVERTISEMENT

Este un miracol că nu l-am pierdut până acum. Administrația Cimitirului și cu noi lucrăm extrem de rapid să punem în siguranță acest monument.

Cu puțin noroc, săptămână viitoare îl punem frumos la locul lui. Până atunci se ține în 2 cărămizi și în placa tombala. Revenim curând cu detalii!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook Cimitirul Bellu – Muzeu în aer liber.

ADVERTISEMENT

În cimitirul Bellu din Capitală sunt înmormântate mai multe personalități importante, printre care scriitori, cântăreți sau actori. Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Nichita Stănescu și Camil Petrescu sunt doar câțiva dintre scriitori care își duc somnul de veci în acest cimitir.

Printre actorii care au fost înmormântați aici se numără Amza Pellea, Alexandru Arșinel, Dem Rădulescu, Ion Caramitru, Mitică Popescu și Marin Moraru.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza...
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”