News

Descoperire macabră. Doi pui de urs au fost găsiți morți pe Muntele Roșu

Doi pui de urs au murit de foame pe un traseu turistic în județul Prahova.
01.06.2021 | 16:33
Descoperire macabra Doi pui de urs au fost gasiti morti pe Muntele Rosu
ADVERTISEMENT

Doi pui de urs au fost găsiți în pădurea din zona Cheia. La sosirea jandarmilor unul dintre ursuleți era deja mort, iar celălalt a murit și el la scurt timp. Era foarte slăbit și nu se mai putea mișca.

Jandarmii au delimitat un perimetru de siguranță, dar ursoaica nu a apărut.

Descoperire macabră. Doi pui de urs au fost găsiți morți

Doi ursuleți au murit de foame pe traseul de la Cabana Ciucaș spre Muntele Roșu, în zona Fântâna lui Ioan. Aceștia erau singuri în momentul în care au fost găsiți și se pare că ursoaica nu era în zonă.

ADVERTISEMENT

Mihai Terecoasă, Directorul DSVSA, a declarat că cei doi pui de urs aveau aproximativ trei luni și erau epuizați de foame și afectați de frig.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Daniel Chirvase, a spus că apelul la 112 s-a primit luni după-amiază. S-a semnalat că în zonă erau doi pui singuri.

ADVERTISEMENT

“Am instituit un perimetru de siguranță deoarece noi ne așteptam să fie și ursoaica în zonă, am luat măsuri de precauție însă nu și-a făcut apariția mama puilor. Am anunțat Fondul de vânătoare al Universității Transilvania Brașov și Institutul Național de Cercetare dezvoltare în silvicultură Brașov și Direcția Sanitar Veterinară”, a mai declarat Daniel Chirvas.

Un pui de urs cu picioarele fracturate a fost salvat

Din ce în ce mai mulți ursuleți își fac apariția în ultima perioadă. Mulți sunt însă singuri. În urmă cu două zile a fost găsit un pui de urs pe marginea unui drum național din zona Piscul Negru, în județul Argeș. Acesta avea fracturi la picioarele din spate. Jandarmii sosiți la fața locului au cerut ajutorul altor instituții. Animalul a fost preluat și va fi îngrijit.

ADVERTISEMENT

“Întrucât s-a constatat că prezenta fracturi la picioarele din spate, cel mai probabil ca urmare a unei căzături de pe versant, a fost luată decizia ca puiul de urs să fie transportat la Curtea de Argeș unde va fi predat reprezentanților Gărzii de Mediu pentru a fi îngrijit, iar când starea de sănătate îi va permite, acesta va fi redat mediului său natural”, a fost anunțul făcut de Jandarmeria Argeș,