Sporturi

Imagini înduioșătoare cu un pui de urs orfan. Animalul a fost salvat de salvamontiștii din Harghita

30.03.2021 | 13:05
Imagini induiosatoare cu un pui de urs orfan Animalul a fost salvat de salvamontistii din Harghita
ADVERTISEMENT

Dispeceratul National Salvamont a distribuit pe Facebook imagini înduioșătoare cu un pui de urs orfan. Animalul a fost salvat de angajații instituției din județul Harghita.

Postarea a ajuns virală pe rețelele de socializare. Internauții au fost impresionați de micuțul urs și le-au transmis mulțumiri și felicitări salvatorilor acestuia.

ADVERTISEMENT

Potrivit salvamontiștilor, starea animalului nu era tocmai bună. Acest lucru indică o posibilitatea mare ca ursoaica să nu mai fie în viață.

Imagini înduioșătoare cu un pui de urs. Animalul a fost salvat de salvamontiștii din Harghita

pui de urs
Imagini înduioșătoare cu un pui de urs orfan.
Sursa foto: Facebook/Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

Puiul de urs a fost recuperat sâmbătă de Salvamont Vlăhița din Strâmtoarea Toad, Peștera Apple. Aceștia au fost anunțați de rangerii locali, care au încercat și să localizeze ursoaica. Pentru că mama micuțului animal nu a fost văzută pe nicăieri, oamenii au chemat salvamontiștii, înduioșați de plânsetul celui mic. Salvatorii au fost nevoiți să ceară ajutorul vânătorilor pentru acțiune, temându-se că urletele celui mic pot să atragă alte animale în zonă.

ADVERTISEMENT
pui de urs
Imagini înduioșătoare cu un pui de urs orfan.
Sursa foto: Facebook/Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

„Am închis imediat traseele de drumeții, astfel încât să putem doborî ursul în jos în siguranță. Nu am vrut să se ne expunem, din cauza curioșilor”, a declarat unul dintre salvatori pentru publicația Szekelyhon.

„Deși am verificat zona, nu am găsit niciun indiciu cu privire la motivul pentru care mama lui ar fi putut lăsa singur. Presupunem că este rănită,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Când a fost recuperat, puiul era nemâncat și deschidratat, cu o rană mică în jurul ochiului stâng. Medicul veterinar care l-a controlat a precizat că acesta are aproximativ două luni și este mascul. Medicii au explicat că, datorită modului în care arăta, animăluțul probabil nu mâncase de mai bine de 3 zile. Pentru a-l pune pe picioare, ei i-au administrat o soluție pe bază de glucoză.

Micul urs este acum în stare bună, hrănit la un interval de 3-4 ore, motiv pentru care s-a îngrășat. El va ajunge într-un centru special pentru creșterea urșilor.

ADVERTISEMENT

„Pentru că noi nu putem spune “nu putem” sau “nu vrem” , pentru că noi facem totul din pasiune şi dragoste pentru tot ce înseamnă “munte”…   Intervenţie a salvamontistilor din Harghita, echipa Vlăhiţa pentru recuperarea dintr-o zonă de abrupt unui pui de urs de cca 2 luni şi predarea lui către cei abilităţi sa îl îngrijească intr-un centru special pentru creşterea urşilor. Salvamont România, întotdeauna în slujba comunităţii şi a muntelu!”, au scris pe Facebook salvamontiștii.

 

Pentru ca noi nu putem spune “nu putem” sau “nu vrem” , pentru ca noi facem totul din pasiune și dragoste pentru tot ce…

Publicată de Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont pe Marţi, 30 martie 2021

ADVERTISEMENT