News

Descoperire macabră în Bulgaria. 18 migranți, găsiți morți într-un camion abandonat lângă Sofia

O descoperire terifiantă a fost făcută vineri de Poliția din Bulgaria. Nu mai puțin de 18 migranți au fost găsiți morți într-un camion abandonat lângă Sofia.
17.02.2023 | 18:03
Descoperire macabra in Bulgaria 18 migranti gasiti morti intrun camion abandonat langa Sofia
18 migranți, găsiți morți într-un camion abandonat. Descoperirea, făcută în Bulgaria, chiar lângă Sofia. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tragedie de proporții în Bulgaria. Aproape 20 de persoane au fost găsite decedate într-un camion care fusese abandonat în apropiere de Capitala statului vecin.

18 migranți, găsiți morți într-un camion abandonat. Descoperirea, făcută în Bulgaria, chiar lângă Sofia

Din primele informații oferite de presa din țara vecină, ar fi vorba de migranți. Circa 40 de persoane se aflau în total într-un camion care ar fi trebuit să ajungă undeva în vestul Europei.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 18 au fost găsite fără suflare în interiorul mijlocului de transport. Moartea lor ar fi survenit prin asfixiere. Autoritățile bulgare exclud ca moartea acestora să fi avut la bază un accident rutier.

Conform primelor elemente ale anchetei, vehiculul transporta ilegal circa 40 de migranţi ascunşi sub vreascuri de lemn”, a precizat Ministerul de Interne bulgar. Dintre aceștia, 18 au murit aparent asfixiați.

ADVERTISEMENT

O parte dintre migranții care au scăpat cu viață spun că traficanții de carne vie responsabili de acest transport ar fi abandonat pur şi simplu camionul şi au fugit pentru a nu fi prinși de poliție.

Serviciile medicale din Bulgaria anunță că migranţii care au supraviețuit au fost transportați la spitale din Sofia. O parte dintre ei sunt în stare foarte gravă. Până în acest moment, autoritățile bulgare nu au comunicat din ce ţări provin migranţii din acest grup.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației Novinite.com, care citează surse din Ministerul de Interne de la Sofia, migranţii erau transportaţi de la frontiera dintre Turcia şi Bulgaria către zona din apropierea localităţii Dragoman pentru a trece granița în Serbia.

Număr uriaș de migranți decedați în cursul anului 2022

La începutul acestei luni, 8 migranţi au fost găsiţi morți de o navă de salvare a Gărzii de Coastă italiene în largul insulei mediteraneene Lampedusa. Alți aproximativ 40 de au fost salvaţi şi duşi în portul principal al insulei Lampedusa.

ADVERTISEMENT

Pe 2 februarie, autorităţile italiene au escortat în Lampedusa alte trei vase afectate care transportau 156 de persoane. În ultimele luni, Italia se confruntă cu o creştere dramatică a numărului de migranţi sosiţi din Africa de Nord.

În ultimii ani, numărul migranților care își pierd viața în tentativa de a ajunge în Occident a explodat. ONU estimează că aproximativ 1.400 de migranţi au decedat în timp ce încercau să traverseze Mediterana Centrală numai în anul 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: