News

Descoperire sinistră în SUA. 46 de migranți, găsiți morți în remorca unui camion

46 de migranți morți au fost găsiți în remorca unui camion în San Antonio, Statele Unite ale Americii. Alți 16 oameni au ajuns la spital, după ce s-au sufocat din cauza căldurii.
28.06.2022 | 09:48
Descoperire sinistra in SUA 46 de migranti gasiti morti in remorca unui camion
46 de migranți morți, descoperiți de polițiștii din SUA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, citat de Jurnalul.ro, primarul Ron Nirenberg a numit evenimentul ”o tragedie umană îngrozitoare”. Consiliera municipală din San Antonio Adriana Rocha Garcia a anunțat că victimele sunt migranți, după ce a fost informată în acest sens de către șeful poliției din San Antonio.

46 de migranți morți, descoperiți în San Diego

Autoritățile au primit un apel în jurul orei 18:00, când un muncitor dintr-o clădire din apropierea camionului a auzit un strigăt de ajutor. Potrivit șefului poliției Bill McManus, muncitorul a găsit camionul cu ușile parțial deschise și a descoperit cadavrele.

ADVERTISEMENT

16 persoane, dintre care 12 adulți și patru copii, au ajuns la spitalele din apropiere, conform șefului pompierilor din San Antonio, Charles Hood. Supraviețuitorii erau fierbinți la atingere, dar conștienți.

În remorcă nu era apă și nici aer condiționat, în condițiile în care în San Antonio canicula extremă a lovit zona. Cel mai probabil, oamenii au murit sufocați.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din San Antonio au anunțat că speră că persoanele care au ajuns la spital se vor recupera. Trei dintre migranți au ajuns la Spitalul Metodist Metropolitan și au fost stabilizați, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului.

La fața locului au ajuns 60 de pompieri care vor avea acum nevoie de ședințe la psiholog, pentru a evalua stresul provocat de un incident critic.

ADVERTISEMENT

”Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem grămezi de cadavre înăuntru. Niciunul dintre noi nu vine la muncă imaginându-și așa ceva”, a declarat șeful pompierilor.

”Este tragic. Sunt, din câte știm, 46 de persoane care nu mai sunt printre noi, care aveau familii, care probabil încercau să își găsească o viață mai bună. Și avem 16 persoane care se luptă pentru viața lor în spital”, a declarat, la rândul său, primarul Nirenberg.

ADVERTISEMENT

Unitatea de investigații a Departamentului de Securitate Internă al SUA a intrat pe fir pentru acest caz, existând informații referitoare la un ”presupus eveniment de trafic de persoane”. Informația a fost furnizată de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Imigrări și Vămi din SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: