News

Descoperire macabră pe malul mării. Un bărbat și-a ucis soția, după care s-a înecat

Doi soți din Iași au fost găsiți morți pe malul mării, la Gura Portiței, fiind cel mai probabil vorba de o crimă urmată de o sinucidere.
30.08.2023 | 14:15
Descoperire macabra pe malul marii Un barbat sia ucis sotia dupa care sa inecat
Descoperire macabră pe malul mării. Foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Cei doi soți, în vârstă de aproximativ 45 de ani, aveau o casă în comuna Todirești. Anchetatorii transmit că bărbatul era maistru la o societate de vinuri, în timp ce femeia era casnică. Soții Viorel și Violeta aveau trei copii, fata cea mai mare fiind plecată la muncă în Anglia, acolo unde s-a mutat.

Descoperire macabră pe malul mării

Conform Tulceanoastră, cei doi soți erau cazați la o pensiune, însă a fost tras un semnal de alarmă când aceștia nu au mai eliberat camera. În acel moment angajații pensiunii au sunat la 112, iar între timp pe plajă a fost găsit cadavrul unui bărbat în slip și ciorapi.

ADVERTISEMENT

Acesta a murit prin înecare, după ce și-a înjunghiat mortal soția, au constatat anchetatorii. Cadavrul femeii a fost găsit undeva la 2 kilometri, conform martorilor, înjunghiată în gât. Cel mai probabil bărbatul a plănuit să-și ucidă femeia, a luat cu el un cuțit și au plecat la plimbare, după care a încercat să o omoare.

A urmat cu siguranță o luptă, dovadă a urmelor descoperite pe corpurile celor doi, iar în cele din urmă femeia a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit în zona gâtului. După fapta sa, bărbatul a revenit în zona complexului și s-a înecat, pentru că nu știa să înoate și a intrat de bună voie în apă, conform Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

Vara este sezonul atrocităților pe litoralul românesc, așa cum explică și un psiholog criminalist. România trece printr-o perioadă prin care nenorocirile se țin lanț, de la crima din Mangalia la masacrul din 2 Mai, iar experții criminaliști cred că de vină ar fi canicula și faptul că oamenii au senzația că nu există reguli pe litoral.

”Întotdeauna există niște cauze favorizante, cum ar fi temperatura exagerat de mare. Canicula poate fi un factor declanșator, iar oamenii puși în situații extreme nu mai gândesc. Deshidratați, cu o stare de disconfort, oamenii cu probleme psihice clachează în astfel de situații, fierbe sângele în ei, devin irascibili”, a declarat pentru colonelul Liviu Chesnoiu pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

”Psihologia nu e ușoară, însă există câteva reguli de bază. Îi ocolim, îi evităm, iar dacă nu se poate asta, atunci măcar nu îi provocăm. Ei sunt numai cu monologul lor în cap, așa că nu avem altceva de făcut decât să ne eschivăm, chiar să ne cerem scuze, să le dăm dreptate, ne facem mea culpa, ca să nu îi alimentăm”, a adăugat psihologul criminalist.

Totodată, Chesnoiu i-a criticat dur pe polițiștii constănțeni care vara își iau concedii, deși ar trebui atunci să fie mai vigilenți ca oricând, mai ales că pe litoralul românesc vin tot mai mulți infractori pe durata verei. ”Vigilența trebuie să fie maximă, cei care asigură ordinea să fie la datorie, nu să își ia concedii și să vină detașații să muncească în locul lor.

ADVERTISEMENT

Eu, când eram în Poliție, nu aveam niciodată voie să îmi iau concediu vara, la fel și colegii mei, tocmai pentru că vara vin pe litoral toți nervoșii. În aceste condiții, acum am ajuns să fim pe cont propriu, să umblăm cu ochii în patru”, a transmis specialistul.

ADVERTISEMENT
Tags: