News

Revolta lui Marcel Ciolacu, după tragedia de la 2 Mai: “Anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă”

Premierul Marcel Ciolacu a spus înainte de de şedinţa de guvern că îşi va asuma răspunderea pe reforma bugetară, dar s-a referit şi la accidentul de sâmbătă, de la 2 Mai.
24.08.2023 | 12:03
Revolta lui Marcel Ciolacu dupa tragedia de la 2 Mai Anumiti politisti au devenit complici morali la crima
Marcel Ciolacu i-a dat mâna liberă lui Cătălin Predoiu să facă curăţenie în sistem Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu s-a declarat dispus să îşi pună mandatul pe masă în faţa Parlamentului pentru a duce la bun sfârşit reforma din sistemul bugetar, astfel încât românii să vadă cine vrea reformă şi cine se opune acesteia şi luptă pentru privilegii.

Marcel Ciolacu cere măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile

Marcel Ciolacu a subliniat că reforma statului trebuie să fie profundă şi ireversibilă. “Din punctul meu de vedere, nu mai puteam continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă în picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale, școli”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern.

ADVERTISEMENT

Premierul a mai afirmat că Guvernul său îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele care vizează combaterea evaziunii. “Acest Guvern este Guvernul României şi în această logică vom pune România pe primul loc (…) Trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea.

Vreau să anunţ că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială”, a mai spus şeful Executivului.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, Marcel Ciolacu s-a referit şi la tragicul caz de la 2 Mai, unde un şofer drogat a omorât cu maşina doi oameni, la scurt timp după ce a fost oprit de poliţişti care i-au găsit în maşină substanţe interzise. Premierul s-a declarat revoltat de o asemenea situaţie.

Dincolo de culpa legală a tânărului care a comis accidentul, Marcel Ciolacu atrage atenţia că mai este o parte de vină, cea morală şi de sistem, una pe care a constat că nu şi-o asumă nimeni. El a afirmat că în acest caz nu e vorba de simple greşeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie aparent simplă, a unui şofer care este oprit în trafic.

ADVERTISEMENT

“Acesta a fost înţeleg parte din rezultatul anchetei Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne care a stabilit anumiţi responsabili direcţi de această tragedie. Însă, mai este o parte de vină – cea morală şi de sistem, pe care văd că nu şi-o asumă nimeni. Aici nu vorbim doar de simple greşeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcţionat într-o situaţie banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior – anumiţi şefi din poliţie au devenit complici morali la crimă!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Tocmai de aceea premierul a subliniat că i-a dat mână liberă ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să facă curăţenie de sus până jos şi să ia măsuri ferme privind combaterea traficului de droguri. “Nu pot să accept scuza că nu am avea suficiente aparate drug-test. Dacă nu sunt destule, vă rog să daţi drumul de urgenţă la licitaţii. Dacă nu aveţi bani, vă dăm de la guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puţin onoarea, demnitatea şi respectul pentru haina de poliţist”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Cătălin Predoiu, aflat la Viena, a fost reprezentat la şedinţa de givern de joi de chestorul Bogdan Despescu, care a luat act de recomandările premierului. “Luaţi măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici trebuie să acţionaţi! Aceasta este sursa răului. Şi aici trebuie să îşi concentreze Poliţia eforturile, mai ales că în câteva săptămâni vor începe şi şcolile. Poliţia trebuie să stea mai puţin în birouri şi mai mult acolo unde este nevoie de acţiune. Vă asigur că aveţi numeroşi oameni corecţi, care îşi fac datoria şi îşi respectă uniforma. Trebuie doar lăsaţi să îşi facă meseria!”, i-a transmis Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!