News

Descoperire macabră pe țărmul din Antalya: valurile au adus pe plajă 6 cadavre. Ce spun autoritățile

Descoperire terifiantă pe țărmul din Antalya, acolo unde, în decurs de cinci zile, valurile au adus pe plajă 6 cadavre. Care ar fi originea victimelor.
22.01.2024 | 15:35
Descoperire macabra pe tarmul din Antalya valurile au adus pe plaja 6 cadavre Ce spun autoritatile
Șase cadavre găsite pe țărmurile din Antalya în ultimele cinci zile. S-a aflat originea victimelor. Sursa foto: bianet.org
ADVERTISEMENT

Imagini de-a dreptul terifiante surprinse recent pe plajele din Antalya (Turcia), acolo unde, în decurs de cinci zile, 6 cadavre au fost aduse pe țărm de valuri. Care ar fi originea acestor victime.

Șase cadavre găsite pe țărmurile din Antalya în ultimele cinci zile. S-a aflat originea victimelor

Duminică, 21 ianuarie, autoritățile turce au descoperit un alt cadavru pe plaja unui hotel din provincia sudică Antalya. Astfel, în ultimele cinci zile, șase trupuri fără viață au fost găsite pe plajele din oraș. Întâmplarea a stârnit îngrijorări și teorii cu privire la acest incident.

ADVERTISEMENT

Presa turcă scrie că în ziua precedentă, în jurul orei 10:30, personalul hotelului din această stațiune a raportat forțelor de securitate că un cadavru se află pe malul mării. În scurt timp, poliția și angajații din domeniul sănătății au confirmat că trupul găsit era al unui bărbat.

Anterior, alte 5 cadavre au fost descoperite, tot în Antalya, dar pe plaje diferite. Acestea se aflau pe o rază de 73 de kilometri. Unele dintre trupuri nu au putut fi identificate deoarece erau grav descompuse. Altele prezentau semne de dezmembrare.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, pe 17 ianuarie, cadavrele unui copil și al unui adult au fost găsite pe plajele din Alanya și Manavgat. Apoi, alte două cadavre au fost găsite în Manavgat și unul în Serik pe 20 ianuarie.

Autoritățile au spus că există posibilitatea ca trupul de sex feminin găsit în Serik să fie al lui Merve Șevval Elmas. Tânăra, în vârstă de 18 ani, a dispărut în Antalya în urmă cu 13 zile. Acum, familia acesteia a ajuns în Istanbul pentru prelevarea de probe ADN.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul din Antalya, anunț privind originea victimelor

În cursul zilei de luni, 22 ianuarie, guvernatorul din Antalya a emis un comunicat de presă cu privire la cadavrele găsite pe țărmurile din stațiune. Se pare că trupul victimei de 18 ani ar aparține tinerei care a dispărut acum 13 zile. Ceilalți cinci ar putea fi imigranți sirieni.

”Se apreciază că unul dintre cele 6 trupuri neînsuflețite aduse pe țărm îi aparține lui M.Ș.E (n.r. Merve Șevval Elmas), care a dispărut cu ceva timp în urmă.

ADVERTISEMENT

Rezultatul final va fi dezvăluit în urma expertizei medico-legale. Originea de producție a pantofilor și hainelor aparținând celorlalte 5 corpuri fără viață a fost stabilită a fi Siria”, spune oficialul turc, citat de Bianet.org.

Autoritățile din Antalya au dezvăluit că, la finalul anului trecut, o ambarcațiune care transporta refugiați a fost dată dispărută în regiune. ”A fost raportat de Ambasada Libanului la Ankara, pe 11 decembrie 2023, că o ambarcațiune care transporta aproximativ 90 de persoane a pornit spre Cipru din zona de coastă dintre Liban și Siria, iar câteva ore mai târziu, legătura cu barca s-a pierdut.

La examinarea înregistrărilor meteorologice din ultima săptămână, s-a stabilit că vântul predominant bătea din sud, iar valurile proveneau din sud-est. Se consideră o posibilitate ca, după scufundarea acelei bărci, corpurile neînsuflețite să fie în derivă spre zonele de coastă ale provinciei noastre din cauza curenților, vântului și valurilor”, a mai afirmat guvernatorul.

ADVERTISEMENT
Tags: