News

Iadul în paradis. Opt cadavre au fost găsite în celebra staţiune Cancun

Stațiuni precum Cancun, Playa del Carmen și Tulum rămân destinații de top pentru românii care se află în vacanță în Mexic.
27.04.2023 | 11:19
Iadul in paradis Opt cadavre au fost gasite in celebra statiune Cancun
Opt cadavre găsit lângă staţiunea mexicană Cancun Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cadavrele a opt persoane au fost găsite aruncate în stațiunea mexicană Cancun, una dintre cele mai populare destinații turistice ale țării, au transmis autoritățile. Trupurile au fost descoperite la aproximativ 18 km de plajă și zona hotelieră din Cancun, după ce poliția a lansat o căutare coordonată a persoanelor dispărute în zone împădurite și în bazinele cunoscute sub numele de cenote.

Peste 110.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic

Oscar Montes de Oca, procurorul șef al statului de coastă Quintana Roo, unde se află stațiunea Cancun, a declarat că cinci cadavre au fost găsite pe un șantier abandonat. Ulterior, trei dintre oameni au fost identificați ca fiind dați dispăruți cu câteva săptămâni în urmă.

ADVERTISEMENT

Alte trei seturi de rămășițe osoase au fost descoperite într-un loc separat, într-o zonă împădurită de la periferia orașului Cancun, lângă un cartier sărac din apropierea aeroportului, au mai tranmis autoritățile. Aceste cadavre nu au fost încă identificate.

Montes de Oca a mai spus că autoritățile au estimat că trupurile au fost aruncate acolo într-un interval estimat între o săptămână și două luni în urmă. Potrivit cifrelor guvernamentale, peste 112.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic. În timp ce criminalitatea este mai frecventă în alte părți ale țării, Cancun și alte stațiuni sunt în general considerate destinații sigure de călătorie.

ADVERTISEMENT

Cartelurile de droguri au început să arunce cadavrele victimelor lor în gropi secrete, în condiţiile în care mai multe grupări luptă pentru controlul coastei Caraibelor pentru traficul de droguri. Autoritățile au efectuat căutări similare de a da de urma celor dispăruţi în Felipe Carrillo Puerto, situat la aproximativ 225 de kilometri sud de Cancun.

Voluntarii, inclusiv rudele celor dispăruți, i-au ajutat pe anchetatori în căutărilor lor, iar în timpul operaţiunilor au fost folosiți inclusiv câini de urmă. La începutul acestei luni, patru bărbați au fost uciși în Cancun în urma unei dispute privind activitatea bandelor de droguri. Bărbații morți au fost găsiți în zona hotelieră a orașului, lângă plajă.

ADVERTISEMENT

Un turist american a fost și el împușcat într-un picior în orașul din apropiere Puerto Morelos, în luna martie. Cancun rămâne destinația de top pentru americanii care se află în vacanță în Mexic, dar regiunea este frecvent vizitată şi de turiştii români, cu precădere în sezonul de iarnă din Europa.

Departamentul de Stat al SUA a emis aviz de călătorie luna trecută prin care îi avertizează pe călători să dea dovadă de „mai multă prudență”, în special în apropierea stațiunilor precum Cancun, Playa del Carmen și Tulum, în special după lăsarea întunericului.

ADVERTISEMENT

În 2022, doi canadieni au fost uciși în Playa del Carmen, situată la cincizeci de kilometri sud de Cancun. De asemenea, în 2021, doi turiști străini, un american și un german, au fost uciși în orașul Tulum – la aproximativ 150 de kilometri sud de Cancun – când se pare că au fost prinși la mijloc într-un schimb de focuri între de traficanții de droguri.

ADVERTISEMENT