News

Descoperire șocantă în Cluj. Două femei au fost găsite moarte în casă

Descoperire șocantă în Cluj, unde două femei au fost găsite moarte în casă. Polițiștii cred că acestea și-ar fi găsit sfârșitul după o scurgere de gaze.
12.04.2023 | 07:12
Descoperire socanta in Cluj Doua femei au fost gasite moarte in casa
Descoperire șocantă în Cluj. Foto: Info Huedin
ADVERTISEMENT

Descoperire șocantă în Cluj, unde două femei au fost găsite moarte în casă. O vecină a fost cea care a sunat la 112, după ce a intrat în casa victimelor din localitatea Gligorești, comuna Luna, județul Cluj, și le-a găsit pe femei inconștiente. Mai mult, anchetatorii au constatat că în încăperea unde acestea locuiau se simțea un miros puternic de gaze.

Descoperire șocantă în Cluj, două femei moarte în casă

Victimele aveau 65, respectiv 90 de ani. Medicii ajunși la fața locului au constatat decesul celor două femei, pentru că nu au mai avut nimic de făcut pentru a le salva. ”Primele date arată că decesul a survenit, probabil, din cauza intoxicației cu monoxid de carbon”, arată Antena 3. Cu toate acestea cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită de expertiza medico-legală.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, doi soți din Târgu Mureș sfârșeau într-un mod similar, fiind găsiți morți în casă. Copiii acestora, stabiliți în străinătate, s-au panicat atunci când au văzut că părinții lor (în vârstă de 84 de ani) nu răspundeau la telefon, astfel că au alertat polițiștii.

La fel ca și femeile din Cluj, bătrânii din Mureș au fost găsiți morți în casă, intoxicați cu monoxid de carbon. Din nou, o scurgere de gaze care le-a fost fatală oamenilor. Polițiștii ajunși la fața locului nu au avut de ales și au spart ușa locuinței, moment în care au simțit un miros înțepător de gaze.

ADVERTISEMENT

”Marți dimineața a scos gunoiul afară soția și de atunci n-am mai văzut-o. Vecina a venit la mine și îmi spune că bate la ușă și la poartă și nu răspunde”, a povestit un vecin. Florea Marius, reprezentant SMURD, a confirmat că în această locuință existau scurgeri de gaze.

”Echipajul de pompieri, prin aparatura specifică, a constatat o scurgere de monoxid de carbon”, a declarat Florea Marius, conform Știrile PRO TV. Raul Toduț, șef gardă de intervenție, a completat: ”Ne-am deplasat la locul intervenției cu o autospecială de lucru și spumă și o autospecială CBRN, am identificat două persoane. Din păcate, victimele au fost decedate, cod negru”.

ADVERTISEMENT

Vecinii sunt în stare de șoc pentru că cei doi bătrâni, chiar dacă aveau o vârstă înaintată, erau doi oameni activi care se îngrijeau fără probleme de gospodărie. Cadavrele au ajuns acum la Institutul de Medicină Legală, pentru necropsie. Între timp, oamenii legii vor încerca să afle mai multe detalii despre modul în care s-a produs tragedia.

În urmă cu mai multe zile o scurgere de gaze similară punea în pericol Calea Floreasca din Capitală, unde circulația a fost blocată. Incidentul a fost anunțat la 112, după care circulația a fost blocată pentru a preveni o tragedie și pentru ca echipajele de intervenție să poată remedia situația.

ADVERTISEMENT

Alerta a fost dată la orele, când oamenii aflați în această zonă au început să simtă miros puternic de gaz astfel că și-au dat seama că ceva e în neregulă și au alertat autoritățile. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că există un pericol real de explozie, pentru că o conductă de gaze s-a fisurat. Circulația a fost îngreunată mai multe ore, până când situația a fost remediată.

ADVERTISEMENT