News

Deșeuri arse chiar sub ochii ministrului Mediului. Cum a reacționat Tánczos Barna

21.01.2021 | 17:28
Deseuri arse chiar sub ochii ministrului Mediului Cum a reactionat Tanczos Barna
ADVERTISEMENT

 Ministrul Mediului a dispus de urgență un control al Gărzii Naționale de Mediu în comuna Poiana Mare, județul Dolj, după ce mai multe deșeuri au fost arse pe câmp, chiar în timpul vizitei sale în zonă.

Totodată, potrivit unui comunicat al instituției, prefectul Nicușor Roșca a sesizat Poliției Române. De altfel, Tánczos Barna a anunțat că inspectorii de mediu vor verifica după 1 februarie atât locurile în care deșeurile sunt arse ilegal, cât și marii poluatori.

ADVERTISEMENT

Sunt zone unde poluarea aerului este o chestiune inexistentă, sunt zone unde suntem în situaţia de infrigement, sunt comunităţi care pot rezolva soluţia pe plan local, sunt comunităţi care poate nici nu îşi dau interesul pentru rezolvarea problemei”, a explicat ministrul.

Sătenii au dat foc la deșeuri chiar în timpul vizitei ministrului Mediului

În urmă cu câteva momente, chiar în timpul vizitei de lucru a ministrului Tánczos Barna în localitatea Poiana Mare, din județul Dolj, a fost surprinsă o ardere necontrolată de deșeuri pe un câmp din apropierea localității, care degaja un fum gros, cu potențial impact asupra calității aerului.

ADVERTISEMENT

Ministrul Barna Tánczos a dispus de urgență un control al Gărzii Naționale de Mediu, iar prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a chemat la fața locului reprezentanții Poliției Române”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Mediului.

În ceea ce privește controalele programate pentru luna februarie în zonele în care deșeurile sunt arse ilegal, urmează ca Primăria Capitalei şi primăriile de sector să stabilească planul comun de acţiune.

ADVERTISEMENT

Am găsit o soluţie, planul comun de control, şi începem pe 1 februarie să mergem în control la acele unităţi care poluează, la acele zone unde se depozitează ilegal, la acele zone unde se ard deşeuri ilegal.

Cele şase sectoare se vor întâlni cu Primăria Generală pentru a stabili planul comun de acţiune, în sfârşit. Vom avea cu siguranţă o colaborare între cele şapte entităţi de administraţie publică locală printr-un plan comun.

ADVERTISEMENT

Domnul Nicuşor Dan s-a angajat, a trimis deja propunerile pentru Programul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului.

Sunt zone unde poluarea aerului este o chestiune inexistentă, sunt zone unde suntem în situaţia de infrigement, sunt comunităţi care pot rezolva soluţia pe plan local, sunt comunităţi care poate nici nu îşi dau interesul pentru rezolvarea problemei ”, a declarat Tánczos Barna.

ADVERTISEMENT