News

Desfășurarea trupelor rusești la granița dintre Belarus și Ucraina. Noi imagini din satelit

Imagini din satelit publicate de Maxar Technologies, cu sediul în Statele Unite ale Americii, arată desfășurarea trupelor rusești la granița dintre Belarus și Ucraina.
06.02.2022 | 19:40
Desfasurarea trupelor rusesti la granita dintre Belarus si Ucraina Noi imagini din satelit
ADVERTISEMENT

Noi imagini din satelit publicate duminică, 6 februarie, arată detalii ale desfăşurărilor militare efectuate la graniţa dintre Belarus şi Ucraina înaintea exerciţiilor comune anunțate de Moscova și Minsk, relatează Reuters.

Sub denumirea „Union Resolve 2022”, Rusia şi Belarus plănuiesc să organizeze exerciţii militare comune în perioada 10-20 februarie, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Noua desfășurare și exercițiile planificate au loc într-un moment în care tensiunile sunt mari între Rusia și Occident cu privire la comasarea trupelor rusești în apropierea graniței cu Ucraina. Peste 100.000 de soldați ruși au fost aduși în ultimele săptămâni.

Noi imagini din satelit de la granița dintre Belarus și Ucraina. Desfășurarea trupelor rusești înaintea exercițiilor „Union Resolve 2022”

Foto: Maxar Technologies

Exercițiile comune numite Union Resolve 2022 au rolul de a antrena forțele armate pentru a respinge un eventual atac la granițele de sud ale Belarusului.

ADVERTISEMENT

Ele urmează să aibă loc într-un context de creştere a tensiunilor la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Occidentul e îngrijorat de o posibilă invazie, ținând cont de numărul mare de militari ruși prezenți la graniță.

Imagini din satelit publicate de Maxar Technologies, cu sediul în SUA, arată că unităţi militare înarmate cu rachete, mai multe lansatoare de rachete şi avioane de atac au fost trimise în Belarus în Ielsk, Reşiţa şi Lunineţ – trei locaţii din apropierea graniţei cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Unităţi militare rusești au fost trimise în trei locații de lângă granița cu Ucraina

Foto: Twitter

Toate aceste locaţii se află la aproximativ 50 de kilometri de Ucraina. Imaginile au fost colectate pe 4 februarie.

Maxar Technologies a surprins 15 avioane de atac la sol Su-25 şi un sistem de apărare aeriană S-400 pe aerodromul Lunineţ, precum şi rachete SS26 Iskander şi lansatoare de rachete multiple lângă Ielsk.

ADVERTISEMENT

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent imaginile. Ministerul rus al Apărării şi oficialii militari din Belarus nu au oferit niciun comentariu până la publicarea informaţiei.

Exerciţiile militare comune la care participă Rusia și Belarus vor avea loc în perioada 10-20 februarie.

ADVERTISEMENT
Tags: