News

Familiile fetițelor călcate de mașina poliției cer despăgubiri. Părinții Raisei vor 6 milioane de euro, iar rudele copilei rănite 1 milion de euro

Continuă ancheta în cazul polițistului care a călcat cu mașina două minore, în Capitală. Familia Raisei, copila ucisă, cere despăgubiri de 6 milioane de euro, iar rudele fetiței accidentate vor 1 milion de euro.
19.01.2022 | 17:13
Familiile fetitelor calcate de masina politiei cer despagubiri Parintii Raisei vor 6 milioane de euro iar rudele copilei ranite 1 milion de euro
ADVERTISEMENT

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a fost cel care a făcut anunțul. Acesta a precizat că în zilele ce urmează părinții victimelor vor înainta o cerere pentru perceperea despăgubirilor.

Totul se întâmplă la șase zile după tragedia care a șocat o țară întreagă. Concret, sumele sunt solicitate ca despăgubiri pentru deces, în cazul Raisei, și pentru fracturi și traumă, în cazul minorei care a supraviețuit.

ADVERTISEMENT

Polițistul vinovat încă nu a dat explicații pentru tragedia provocată

”Zilele următoare cererea pe care o vor înainta Parchetului și instanței e de constituire ca parte civilă la plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei. 

În partea cealaltă se gândește familia la 1 milion de euro pentru fracturile suferite și traumă”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis, citat de Știrile TVR.

ADVERTISEMENT

Între timp, polițistul ucigaș evită să fie audiat, pe motiv că nu are o stare emoțională bună. Joi se va reîncerca o discuție cu omul legii.

Constantin Popescu, pe numele său, este acum în control judiciar. Surse care se ocupă de anchetă au precizat că el se uita în telefon când a dat peste cele două copile, pe trecrea de pietoni, în Sectorul 1 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

”Declaraţia dată de către poliţistul ucigaş….nu există. În  două rânduri s-a încercat audierea şi răspunsul este că nu poate răspunde că e şocat.

Rămân în continuare multe întrebări însa ele trebuiesc rezolvate rând pe rând. Permis, unde mergea şi alte erori din dosar” , a mai explicat avocatul Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs tragedia

Reamintim că săptămâna trecută, joi, două fetițe de 11 şi 13 ani, care s-au angajat în traversarea unei treceri de pietoni, din Sectorul 1 al Capitalei, au fost lovite puternic de o mașină de poliție. 

Ele au văzut târziu autospeciala poliției care circula cu viteză și nu avea semnalele acustice pornite, ci doar pe cele luminoase. Astfel, una dintre fetițe a murit pe loc, iar o alta a suferit răni grave.

Totodată, s-a aflat că polițistul era în misiune, dar nu una urgentă. Atunci când a oprit mașina, după accident, el a verrificat cu piciorul dacă Raisa, fata ucisă, trăiește, și și-a apelat colegii de breaslă pentru instrucțiuni privind acordarea primului ajutor, deoarece el nu le cunoștea.

Cu 80 de kilometri pe oră circula omul legii, care este acum și cercetat penal. În urmă cu câteva zile, una dintre copile a fost condusă pe ultimul drum de către familia sa.

ADVERTISEMENT