Sport

Despăgubiri record pentru Sergio Perez. Cât îi dă Aston Martin ca să-i lase locul liber lui Vettel

15.07.2020 | 13:35
Despagubiri record pentru Sergio Perez Cat ii da Aston Martin ca sai lase locul liber lui Vettel
ADVERTISEMENT

Constructorul Aston Martin, care va intra în Formula 1 de anul viitor preluând actuala echipă Racing Point, va plăti despăgubiri record pentru a-l da afară pe Sergio Perez.

Pilotul mexican mai are contract până la finalul sezonului 2022, dar constructorul britanic vrea cu orice preț să-l aducă la echipe pe fostul campion mondial Sebastian Vettel.

ADVERTISEMENT

Germanul traversează o perioadă nefastă la Ferrari, iar scuderria de la Maranello a anunțat deja că Vettel va pleca de la echipă la finalul actualei stagiuni și va fi înlocuit cu Carlos Sainz.

Aston Martin va plăti despăgubiri uriașe pentru a-l da afară pe Sergio Perez

Cotidianul german Bild, citat de presa internațională, a anunțat că Sebastian Vettel va merge din 2021 la Aston Martin, care va prelua echipa Racing Point, iar britanicii îl vor sacrifica pe mexicanul Sergio Perez căruia îi vor plăti despăgubiri uriașe.

ADVERTISEMENT

Conform contractului, Perez are o clauză de reziliere de aproximativ șapte milioane de euro, dar cei de la Aston Martin sunt dispuși să plătească această sumă pentru multiplul campion german, care astfel vaa fi coechipier cu Lance Stroll, fiul patronului de la Racing Point.

Acordul dintre constructorul britanic și Sebastian Vettel este pus la punct și urmează a fi parafat cât de curând. Deși Aston Martin și-a anunțat intenția de a sse lupta pentru titlul mondial, este greu de crezut că britanicii vor reuși din prima să construiască un monopost care să se bată cu granzii din Formula 1.

ADVERTISEMENT

Adus în locul spaniolului Fernando Alonso de la Red Bull, Sebastian Vettel nu a justificat speranţele puse în el de cei de la Ferrari. Mai degrabă putem spune că a dezamăgit. Tânărul Charles Leclerc arată alte calităţi. E crescut la Academia Ferrari şi se anunţă a fi un mare talent.

Vettel nu a fost acelaşi neamţ de talia lui Schumacher şi a pierdut inclusiv din vina lui două mari oportunităţi de a ieşi campion mondial în 2017 şi 2018. Au fost şi greşeli comise de constructor, dar nici pilotul nu a ştiut să gestioneze situaţiile favorabile avute.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că nu beneficiază de un monopost excepțional și nici de o susținere totală din partea echipei, Sergio Perez a făcut rezultate formidabile în primele două curse ale acestui an, clasându-se de fiecare dată pe locul 6.

ADVERTISEMENT