News

Destinațiile de vacanță pe care românii trebuie să le evite până la finalul lunii august. Vacanța se poate transforma într-un coșmar

Luna august este una pe care românii și-o dedică, anual, concediilor. Care sunt destinațiile de vacanță pe care turiștii trebuie să le evite în această perioadă.
19.08.2023 | 16:07
Destinatiile de vacanta pe care romanii trebuie sa le evite pana la finalul lunii august Vacanta se poate transforma intrun cosmar
Zone din Europa și Asia, destinațiile de vacanță pe care românii trebuie să le evite până la finalul lunii august. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Care sunt destinațiile de vacanță din Europa și din alte părți al globului pe care românii trebuie să le evite până la finalul lunii august. Specialiștii avertizează că vacanța se poate transforma într-un coșmar în aceste zone.

Zone din Europa și Asia, destinațiile de vacanță pe care românii trebuie să le evite până la finalul lunii august

Statistic, luna august este o perioadă de mare popularitate pentru vacanțe și concedii, nu doar în România, ci și în întreaga lume. Acest comportament al oamenilor rezultă dintr-o combinație de factori.

ADVERTISEMENT

Astfel, de la condițiile meteo favorabile la factori culturali și practici din mediul de lucru, există un lung șir de motive pentru care oamenii aleg să-și ia concedii în ultima lună a verii.

O explicație pentru care oamenii aleg să-și petreacă concediul în august este vremea favorabilă. În foarte multe locuri ale planetei, augustul aduce temperaturi mai ridicate, zile însorite și vreme stabilă. Vorbim de condiții ideale pentru activitățile în aer liber, cum ar fi plajele, excursiile în natură sau sporturile acvatice.

ADVERTISEMENT

Schimbările climatice din ultimii ani au dat însă peste cap planurile a milioane de turiști. Astfel, nu orice regiune din lume e recomandată pentru o vacanță în această lună, spune expertul în turism Traian Bădulescu, potrivit ziare.com.

Dacă e să vorbim de Europa, zonele de sud, sud-vest și vest nu sunt deloc indicate. Vorbim de țările care se confruntă deja de luni bune cu caniculă și puternice incendii de vegetație.

ADVERTISEMENT

Zone din Italia, Grecia și Portugalia, nerecomandate pentru concedii

Românii sunt extrem de atrași de Grecia, Italia sau Portugalia când vine vorba de vacanță. Expertul în turism spune că zonele de sud ale Italiei, cum ar fi Sardinia și Sicilia, nu este recomandată. Motivul: canicula greu de suportat. Nici în Emirate, zona Dubai-ului, nu este preferabil de ajuns în această perioadă, tot din cauza căldurii.

Probleme mari sunt în această perioadă și în Grecia, o zonă apropiată de România în care ajunge zeci de mii de turiști autohtoni. În august, în sudul Greciei se înregistrează temperaturi de peste 40 de grade. Vorbim de insulele Creta și Rodos.

ADVERTISEMENT

Nici Portugalia nu e o zonă recomandată. În special în luna august, angajații din occident au concediu, astfel că zona e foarte aglomerată. Traian Bădulescu spune că, cel mai indicat pentru români este să se meargă în vacanță aici la începutul verii, în mai sau iunie, sau în toamnă, septembrie și octombrie.

ADVERTISEMENT
Tags: