News

Plajele din Grecia care au început să-i sperie pe turiștii români. Prețurile au explodat: “Aici e ca la Mamaia, mai nou”

Prețurile de pe plajele din Grecia au început să-i sperie pe turiștii români. Unii se plâng în online că tarifele sunt ca la Mamaia.
08.07.2023 | 17:54
Plajele din Grecia care au inceput sai sperie pe turistii romani Preturile au explodat Aici e ca la Mamaia mai nou
Prețurile de pe plajele din Grecia au început să-i sperie pe turiștii români. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nu doar prețurile din țară îi sperie pe turiști în această vară, ci și cele de pe plajele din Grecia. Românii ajunși pe teritoriul elen pentru acest sezon estival se plâng că tarifele de aici au explodat în 2023.

Prețurile de pe plajele din Grecia au început să-i sperie pe turiștii români

Zeci de mii de români se pregătesc sau au ajuns deja în concedii. Mulți preferă să meargă din nou în Grecia, acolo unde plajele superbe și nisipul fin fac echipă bună pentru sejururi de neuitat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, conform unor conaționali, în acest an au apărut o serie de modificări nedorite pe unele plaje elene. Acestea vizează partea financiară, mai exact tarifele cerute de gazde. Un român aflat în Halkidiki a anunțat care sunt plajele pe care prețurile pentru închirierea unui șezlong au explodat.

”Pentru cei care vă pregătiți de vacanță sau de plajă la Paliouri, e bine să știți că aici au cam pus monopol băieții deștepți. Plajele Lefki Ammos, Cabana, Poumba, sunt cu prețuri de minim 15 euro pentru setul de umbrelă cu două șezlonguri.

ADVERTISEMENT

Pot ajunge și până la 20/30 euro fără consumație inclusă. În același timp sunt percepute consumații de minim 20 euro la fiecare set. Dacă mai știți vreo plajă pentru familii cu copiii unde nu se taxează șezlongurile, vă rog să ne anunțați. Aici e ca la Mamaia, mai nou!”, a scris turistul pe Forum Halkidiki, scrie site-ul ziare.com.

La postarea românului au venit rapid reacții din partea altor conaționali. Un alt turist confirmă faptul că și el a ajuns pe plaja Paliouri, unde tariful pentru un set umbrela – șezlonguri este de 15 euro. Se mai adaugă la prețul final și o consumație obligatorie de 10 euro de adult. ”În total 35 euro distracția…”, scrie acesta.

ADVERTISEMENT

Și la Agora Beach sunt tarife destul de piperate. ”Am fost la Agora Beach club, 30 de euro e doar setul de umbrela și 2 șezlonguri în primul rând. Consumație nu s-a impus. Prețurile de la restaurant măricele.

Total 200 e, 2 adulți și 1 copil de 3 ani. Dar, plajă curată, distanță mare între șezlonguri, apă minunată, ideală pt copii mici, mâncarea foarte bună și pe plajă și la restaurant. Pe Sithonia, la Talgo Beach același preț la șezlonguri, 30 e, fără consumație”, este replica altuI conațional.

ADVERTISEMENT

Prețul unui șezlong la Mamaia în acest an atinge și 40 de euro/ zi

Au existat și mesaje de la români care au avut noroc și nu au achitat șezlongurile. Este cazul în Klimataria. ”Nu se plătesc șezlongurile și nici nu e impusă o consumație minimă”. De asemenea, nici la Platania nu au existat astfel de cerințe. ”Căutați Plaja Platania…nu percep încă nici un preț pentru șezlonguri și nici nu impun o consumație minimă”, spune alt român.

În România, turiștii au început deja să se plângă de prețurile pe plajele din Mamaia sau din Năvodari. Spun că au ajuns să coste mai mult decât în stațiunile de pe Coasta de Azur. Recent, un expert în turism a dezvăluit că turiștii din țară au ajuns să achite și 200 de lei pe zi pentru un șezlong.

ADVERTISEMENT