Sport

Detalii despre accidentarea lui Carlos Alcaraz. Ce s-a întâmplat de fapt la semifinala cu Djokovic de la Roland Garros și când va juca din nou liderul mondial

Carlos Alcaraz s-a confruntat cu grave probleme musculare, iar fizioterapeutul Juanjo Moreno a dezvăluit mai multe detali idespre starea sa de sănătate.
12.06.2023 | 08:00
Detalii despre accidentarea lui Carlos Alcaraz Ce sa intamplat de fapt la semifinala cu Djokovic de la Roland Garros si cand va juca din nou liderul mondial
Carlos Alcaraz e liderul la zi în ierarhia mondială. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz a cedat fizic în meciul cu Novak Djokovic din semifinala turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Spaniolul a acuzat crampe puternice în tot corpul.

Carlos Alcaraz, oprit din drumul spre finală de problemele medicale. Detalii ale fizioterapeutului spaniolului: „Am avut grijă de el”

Juanjo Moreno, fizioterapeutul lui Carlos Alcaraz, a oferit noi detalii despre problemele musculare ale numărului unu mondial: „O înfrângere doare, e greu de acceptat, dar mereu spun că nu e un eșec, ci o experiență de învățare. 

ADVERTISEMENT

După meci am avut grijă de Carlos și corpul său e bine, precum și mușchii săi. Dar a fost foarte multă tensiune la acel moment, ceea ce s-a tradus într-o clipă de relaxare când crampa a venit”, a mai spus acesta într-un interviu pentru Cadena COPE.

Omul din staff-ul lui Alcaraz a mai explicat: „De exemplu asta se întâmplă multor sportivi la conferințele de presă de după meciuri. Carlos mereu a reușit să le managerieze foarte bine, la încălzire aveam parte de distracție.

ADVERTISEMENT

Dar când ne apropiem de meci apar nervii și tensiunea, iar în acest caz, tensiunea la nivel mental a fost mai evidentă decât în alte momente”.

Carlos Alcaraz, frustrat din cauza problemelor medicale: „Am început să am crampe în tot corpul”

Numărul unu mondial a vorbit la conferința de presă despre problemele medicale din meciul cu Novak Djokovic: „A fost foarte greu pentru mine. Sunt dezamăgit că asemenea lucru s-a întâmplat într-un meci atât de important. 

ADVERTISEMENT

Am ajuns la acest meci cu emoții foarte mari, m-am simțit bine din punct de vedere fizic. Apoi am avut crampe la finalul celui de-al doilea set și la începutul celui de-al treilea, a fost foarte dezamăgitor.

Primele două seturi au fost foarte, foarte intense și am început să am crampe la braț. La începutul celui de-al treilea set, am început să am crampe în tot corpul, nu doar la picioare.

ADVERTISEMENT

Chiar și brațele și picioarele. Cred că a fost din cauza tensiunii. Am avut raliuri intense, două seturi intense, lovituri puternice. E o combinație de multe lucruri”, a spus supărat spaniolul.

ADVERTISEMENT