Sport

Detalii din negocierile dintre Universitatea Craiova și Denil Maldonado: „Știu de trei oferte mai bune”

Mihăiță Pleșan l-a propus pe Denil Maldonado la Universitatea Craiova, iar fostul mijlocaș a oferit câteva detalii din spatele transferului internaționalului hondurian.
13.01.2024 | 11:02
Detalii din negocierile dintre Universitatea Craiova si Denil Maldonado Stiu de trei oferte mai bune
Luptă grea pentru transferul lui Denil Maldonado la Universitatea Craiova: „Știu de trei oferte mai bune”. sursă foto: Facebook UCV
ADVERTISEMENT

Mihăiță Pleșan a găsit un stoper de top pentru Universitatea Craiova, care se pregătește să reintre în lupta pentru titlul din SuperLiga. Mijlocașul trecut pe la gruparea din Bănie a dezvăluit că transferul lui Denil Maldonado nu a fost ușor de efectuat, deoarece internaționalul hondurian a avut oferte mult mai tentante din America.

Mihăiță Pleșan l-a transferat pe Denil Maldonado la Universitatea Craiova! Detalii din spatele transferului: „Știu de încă trei oferte”

Universitatea Craiova l-a împrumutat pe Denil Maldonado pentru un an, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Stoperul din Honduras are așteptări mari la prima experiență în Europa și își dorește trofee la gruparea din Bănie după ce anul trecut a ratat titlul în MLS.

ADVERTISEMENT

Mihăiță Pleșan l-a propus pe Denil Maldonado la Universitatea Craiova și povestește în exclusivitate pentru FANATIK cum s-a realizat transferul stoperului. Acesta mărturisește că internaționalul hondurian a refuzat alte trei oferte din MLS pentru a veni sub comanda lui Ivailo Petev.

„Este un jucător propus de mine la Craiova! Am foarte multe relații, foști colegi care se învârt în lumea asta și așa mi-a fost foarte ușor. Sunt prieten din 2009 cu agentul lui. L-am prezentat clubului, clubul l-a dat la verificat, a zis că este o opțiune care îi interesează și de aici ne-am înțeles și jucătorul a venit în România.

ADVERTISEMENT

Fac lucrul ăsta de ceva ani, numai că îl fac în liniște. Mi-am dorit foarte mult să transfer la Craiova un jucător, cred foarte mult în el, și l-am postat la mine pe pagină. Denil este un jucător foarte agresiv, foarte puternic și cu o tehnică peste medie pentru un fundaș central.

Poate acoperi două poziții, poate juca și fundaș dreapta la nevoie, dar postul lui este de fundaș central. Este al doilea căpitan al naționalei Hondurasului. Momentul în care a venit la Craiova, eu personal știu de încă trei oferte care erau mai bune decât Craiova, din MLS”, spune Mihăiță Pleșan.

ADVERTISEMENT

Mihăiță Pleșan: „Are mare încredere în el. Sunt șanse mari să fie la Campionatul Mondial”

Mihăiță Pleșan a insistat ca Denil Maldonado să ajungă la Universitatea Craiova pentru a întâri defensiva lui Ivailo Petev. Stoperul are șanse mari să se califice și la Campionatul Mondial, iar fostul mijlocaș al formației din Bănie mărturisește că fostul coleg al lui Giorgio Chiellini nu este și ultimul transfer al „alb-albaștrilor”.

„Are mare încredere în el și de asta a venit în Europa, să fie văzut. Sunt șanse mari să fie la Campionatul Mondial, fiind al doilea căpitan al naționalei, este într-o grupă în care au șanse să se califice. Îmi doresc foarte mult să se acomodeze repede, să nu aibă nevoie de timp acomodare și să fie la așteptările pe care le am, să ajute.

ADVERTISEMENT

Dacă nu aveam încredere în el nu îl propuneam, mai ales la Craiova. Cred că este o campanie bună și cred că va continua dacă se vor mai găsi jucători buni. Din punctul meu de vedere, să aduci doi jucători de națională nu este ușor.

M-am luptat și cei din club cu mine ca să putem să îl aducem, având în vedere că au fost oferte mai mari din toate punctele de vedere. I-am explicat ce înseamnă Craiova, ce obiective are Craiova și toate lucrurile astea, nu a fost ușor. Numai eu știu și cei din club cât am muncit pentru acest transfer”, a încheiat Pleșan.

  • 25 de ani are Denil Maldonado
  • 600.000 de euro este cota de piaţă a lui Maldonado, conform transfermarkt
  • 21 de partide a jucat pentru Los Angeles FC în MLS
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2.15 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - Farul