News

Detalii incredibile despre victima crimei de la Padina. Pe cine a amenințat Sorin Anghel că-i taie capul, mâinile și picioarele

Sorin Anghel, victima crimei de la Padina, comisă de trei frați, a fost implicat într-un dosar penal care s-a finalizat în toamna anului trecut.
15.02.2024 | 13:15
Detalii incredibile despre victima crimei de la Padina Pe cine a amenintat Sorin Anghel cai taie capul mainile si picioarele
Sorin Anghel a decedat după ce a fost înjunghiat de frații Marin. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, captură video
ADVERTISEMENT

Sorin Anghel a decedat în seara zilei de sâmbătă, în urma unei altercații violente, petrecute la un hotel din localitatea Padina, cu frații Louis, Laurențiu și Armando Marin, fiii vrăjitoarei Sidonia, aceștia fiind arestați preventiv. Victima a fost înjunghiată cu cuțitul și maceta, dar și cu alte obiecte contondente. Despre Sorin Anghel s-a dezvăluit că deținea o firmă de pază în Târgoviște și că era văr cu interlopul Ghenosu.

Sorin Anghel a fost cercetat penal pentru șantaj

Sorin Anghel a fost implicat într-un episod violent, petrecut în primăvara lui 2016, care s-a finalizat cu un dosar penal la Judecătoria Târgoviște, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Anghel și alți trei bărbați au fost acuzați de șantaj, iar Bogdan Tița, primarul comunei dâmbovițene Ulmi, a fost acuzat pentru influențarea declarațiilor.

ADVERTISEMENT

Cu privire la inculpatul Bogdan Tița s-a reținut că, în dimineața zilei de 16.08.2016, în timp ce se afla în biroul său de primar, a constrâns persoana vătămată, prin promisiunea aplicării unei amenzi în cuantum de un miliard lei mamei sale, privind unele nereguli la actele locuinței sale, pentru a-și retrage plângerea depusă împotriva sa în data de 14.04.2016 la Judecătoria Municipiului Târgoviște, dosar penal ce a avut ca obiect infracțiunea de șantaj.

Persoana vătămată s-a prezentat la Judecătorie la data de 25.08.2016, când a declarat în scris că a venit să își retragă plângerea depusă împotriva lui Bogdan Tița la 14.04.2016. Cu privire la inculpatul Sorin Anghel s-a reținut că, în ziua de 14.04.2016, ora 14.15, împreună cu alți doi inculpați și alţi doi bărbați neidentificați, s-a deplasat la atelierul auto aparţinând persoanei vătămate, aflat în Târgovişte.

ADVERTISEMENT

La fața locului, „au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, ameninţând-o cu acte de violenţă și cu moartea, respectiv că-i taie capul, mâinile și picioarele, în scopul păstrării unui banner electoral în curtea locuinţei verilor săi”, se arată în dosar. Instanța a explicat că, în contextul campaniei electorale desfășurate cu ocazia alegerilor locale din anul 2016, în prima jumătate a lunii aprilie 2016, vărul persoanei vătămate a afișat un banner electoral pe peretele casei sale cu candidatul la primăria comunei Ulmi, Bogdan Tița.

Sorin Anghel și complicii săi au cerut să se pună pe casă un banner electoral cu primarul

În data de 13.04.2016, persoana vătămată i-a solicitat vărului să dea jos de pe peretele casei bannerul electoral, acesta conformându-se. În ziua de 14.04.2016, ora 14:15, în timp ce persoana vătămată se afla la service-ul unde îşi desfăşura activitatea, Sorin Anghel, ceilalți doi inculpați și alți doi bărbați neidentificați au mers la persoana vătămată și au încercuit-o, adresându-i injurii și amenințări cu acte de violență, solicitându-i să pună la loc bannerul electoral pe peretele casei vărului său.

ADVERTISEMENT

În dosar se arată că acțiunea inculpaților a încetat în momentul în care persoana vătămată, fiindu-i teamă, le-a spus că sună la poliție, inculpații plecând imediat cu autoturismele cu care veniseră. În data de 16.08.2016, mama persoanei vătămate a mers la Primăria comunei Ulmi pentru a plăti impozitul pe casă, un funcționar din cadrul Primăriei spunându-i să meargă în biroul primarului Bogdan Tița pentru a rezolva unele probleme legate de o amendă.

Femeia a mers în biroul primarului, necunoscând despre ce este vorba, acesta spunându-i că a construit casa unde locuiește în prezent fără a avea proiect pentru casă, precum și că a primit amendă de un miliard lei vechi pentru acest lucru. Primarul inculpat a mai precizat că o poate ajuta dacă îl aduce pe fiul său la primărie pentru a-și retrage plângerea depusă la jumătatea lunii aprilie 2016 împotriva lui.

ADVERTISEMENT

Sorin Anghel a scăpat de acuzații prin prescripția răspunderii penale

Femeia și-a sunat fiul, solicitându-i să meargă urgent la primărie. Acesta a mers în biroul primarului, care i-a solicitat să-și retragă plângerea, spunându-i că nu o va mai amenda pe mama sa, urmând să-i rezolve și actele casei dacă își retrage plângerea. A fost de acord să-și retragă plângerea, iar inculpatul Bogdan Tița a rupt hârtia pe care o avea în mână, hârtie ce reprezenta amenda aplicată mamei sale. După câteva zile,  femeia a  mers la primaria Ulmi cu fișa de la cadastru pentru a intra în legalitate cu actele pentru casă, primarul Tița  semnând actele și spunându-i că-l așteaptă la el pe fiul său pentru a-și retrage plângerea, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

În urma înțelegerii avute, persoana vătămată s-a prezentat la sediul poliției, în data de 25.08.2016, împreună cu Sorin Anghel și un alt inculpat pentru a-și retrage plângerea. Sorin Anghel și celălalt inculpat au fost reținuți de organele de cercetare penală pentru o perioadă de 24 ore pe 22.09.2016. La data de 23.09.2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște a propus arestarea preventivă lui Sorin Anghel și a celuilalt inculpat pentru o perioadă de 30 zile, Judecătoria Târgoviște respingând propunerea și dispunând, prin încheierea pronunțată la data de 23.09.2016, măsura preventivă a arestului la domiciliu față de inculpat pentru o perioadă de 30 zile, de la 23.09.2016 până la 22.10.2016 inclusiv.

Prin aceeași încheiere, Judecătoria Târgoviște a dispus față de inculpatul Sorin Anghel măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile, de la 23.09.2016 până la 22.10.2016 inclusiv. Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște din data de 21.10.2016 s-a dispus prelungirea controlului judiciar față de inculpatul Sorin Anghel pentru o perioadă de 60 zile, începând cu data de 23.10.2016, până la 21.12.2016 inclusiv. Dosarul s-a mișcat greu, astfel că hotărârea Judecătoriei Târgoviște a fost dată de-abia pe 6 septembrie 2023, când trecuseră mai bine de 5 ani de la comiterea faptelor. Astfel, Sorin Anghel, primarul Bogdan Tița și ceilalți doi inculpați au scăpat de condamnări în acest dosar deoarece a intervenit prescripția răspunderii penale.

ADVERTISEMENT