News

Dezastru ecologic în Portul Constanța. Oficial din Ministerul Mediului: ”Am descoperit focare de poluare care afectează solul, aerul și pânza freatică”

04.06.2020 | 21:00
Dezastru ecologic in Portul Constanta Oficial din Ministerul Mediului Am descoperit focare de poluare care afecteaza solul aerul si panza freatica
ADVERTISEMENT

Dezastru ecologic în Portul Constanța. Un oficial din Ministerul Mediului a făcut joi o vizită în această zonă, unde a găsit zeci de tone de deșeuri aruncate ilegal, pe care le-a catalogat drept ”adevărate focare de poluare”.

Dezastru ecologic în Portul Constanța. Oficial din Ministerul Mediului: ”Am descoperit focare de poluare care afectează solul, aerul și pânza freatică”

Poluare masivă în zona Mării Negre. După o vizită în Portul Constanța, secretarul de stat din Ministerul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că a găsit un adevărat dezastru ecologic.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a descris cum a decurs deplasarea sa din județul Constanța. El spune că a găsit  aici zeci de tone de deșeuri aruncate ilegal.

”Chiar în Portul Constanța, cel mai mare din țară, am găsit un adevărat dezastru ecologic. Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcții și demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor.

ADVERTISEMENT

În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deșeuri de toate felurile: industriale, menajere și chiar periculoase.

Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre.”, scrie Fechet.

ADVERTISEMENT

”Descoperirile” secretarului de stat au continuat: trei gropi de gunoi ilegale

În aceeași postare, secretarul de stat mai spune că acesta nu a fost singurul depozit ilegal și poluator descoperit.

”Din păcate nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanța. Personal am vizitat astăzi alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autoritățile de aici și sunt convins că mai sunt și altele similare.

ADVERTISEMENT

Toți trebuie cei cu responsabilități în domeniu trebuie să înțeleagă că punerea în aplicare a legislației de mediu este obligatorie și nenegociabilă. În ceea ce privește modul în care instituțiile noastre subordonate din Constanța au verificat respectarea legii, cred că se impune o analiză profundă.”, a mai scris oficialul din guvern.

ADVERTISEMENT
Tags: