News

Dezastru pe o autostradă din SUA, provocat de o furtună de nisip. Zeci de răniți, în urma unui carambol cu peste 80 de maşini. Video

Zeci de persoane au fost rănite în urma unui dezastru provocat de o furtună de nisip pe o autostradă din SUA. Peste 80 de mașini s-au ciocnit între ele.
02.05.2023 | 19:07
Dezastru pe o autostrada din SUA provocat de o furtuna de nisip Zeci de raniti in urma unui carambol cu peste 80 de masini Video
Peste 80 de mașini s-au ciocnit pe o autostradă din SUA. Foto: Captura Youtube.
ADVERTISEMENT

O furtună de nisip a provocat un dezastru pe o autostradă din SUA. Circa 80 de mașini s-au ciocnit între ele. Zeci de persoane sunt rănite, iar cel puțin șase au decedat pe “drumul morții” din Illinois. Șoferii spun că vizibilitatea a fost redusă la zero, ceea ce a cauzat mai multe accidente.

Peste 30 de persoane, rănite, în urma furtunii de nisip

„Cauza accidentului este vântul excesiv care a adus pământ de pe câmpurile agricole peste autostradă, ceea ce duce la vizibilitate zero. (…) Autostrada interstatală 55 din sudul comitatelor Sangamon și nordul Montgomery rămâne închisă în ambele direcții din cauza numeroaselor tamponări produse din cauza unei furtuni de praf, ce a redus considerabil vizibilitatea”, au explicat autoritățile  din SUA.

ADVERTISEMENT

Peste 30 de oameni au fost răniți în urma tamponării pe autostrada din Illinois. Mulți dintre eu au avut nevoie de asistența medicală. Imaginile de la fața locului arată zeci de mașini distruse, “înecate” în praf. Potrivit lui Kevin Schott, directorul EMA din districtul Montgomer, cea mai mare provocare a fost cea de a ajunge rapid la victime.  Americanul susține că trebuia să verifice fiecare vehicul ca să vadă dacă nu există răniți. Echipele de salvare au scos oamenii într-un timp record din maşini, mulţi fiind apoi preluaţi de medici. Din păcate, șase persoane au decedat.

„Am avut mai multe vehicule implicate, unele erau în flăcări. Așa că am avut de stins incendii, a trebuit să verificăm fiecare vehicul, indiferent dacă a fost implicat în accident sau doar s-a oprit, pentru a verifica dacă nu există răniți, să îi scoatem rapid de acolo și să ajungem la spital, astfel încât profesioniștii să aibă grijă de ei”, a precizat Kevin Schott.

ADVERTISEMENT

 

Furtuna de nisip a cauzat moartea a șase persoane

Persoanele rănite aveau vârste cuprinse între 2 și 80 de ani, traumele acestora variau de la ușoare la grave. Guvernatoarea Juliana Stratton a venit cu o reacție și a remarcat că inimile cetățenilor sunt îndurerate: „Întregul nostru stat va plânge pierderea subită de vieți omenești și se va ruga pentru recuperarea celor răniți în timpul acestei tragedii”.

Potrivit autorităților locale, circulația pe autostradă a fost oprită pe ambele sensuri, între între Divernon și Farmersville. Drumul a fost închis până marți după-amiază. În același timp, specialiștii Serviciului Național de Meteorologie din  Illinois au emis un avertisment pentru „vânturi puternice de la vest la nord-vest”. Șoferii au fost recomandați să evite deplasările și să fie prudenți.

ADVERTISEMENT

Zeci de americani au trecut printr-un calvar

Autoritățile americane au mai adăugat că furtuna de praf a apărut rapid, creând condiții asemănătoare unei furtuni de zăpadă, în care vizibilitatea este mult mai redusă. Deși furtunile de praf pot apărea oriunde în Statele Unite, acestea sunt cele mai frecvente în sud-vest. Acestea apar rar în centrul Illinois.

Leyla Arsan, o localnică din Chicago, a spus că a condus luni pe autostrada Interstate 55 când a început să vadă praf și fum. În ciuda vântului puternic, după cum spune aceasta, mașinile nu păreau să încetinească, iar camioanele se deplasau haotic. În cele din urmă, aceasta a fost forțată să se întoarcă pe autostradă pentru a evita locul accidentului la aproximativ trei mile înainte.

ADVERTISEMENT

Evan Anderson, un tânăr de 25 de ani, care se întorcea acasă în St. Louis din Chicago, a spus că un camion s-a răsturnat înainte de a lovi vehiculul său: „Nici nu puteai să vezi”, a spus Anderson. „Unii oameni  au încercat să încetinească, iar alții nu. Erau atât de multe mașini și camioane”.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă,...
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
O copilă de 8 ani din Botoşani, găsită moartă într-o lizieră de salcâmi....
O copilă de 8 ani din Botoşani, găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Maria plecase la o rudă şi nu s-a mai întors acasă
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion...
Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion Ţiriac. Luxul de care are parte miliardarul român
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Cea mai scumpă mașină din Cluj. Proprietarul este o vedetă locală
Cea mai scumpă mașină din Cluj. Proprietarul este o vedetă locală
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să...
STENOGRAME. Noi detalii din dosarul generalilor SRI Coldea și Dumbravă. „N-are cum să nu aibă putere, mă. Îi are pe toți la mână”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării