Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezbatere încinsă despre Rapid – Dinamo: “La derby-uri nu sunt favoriți!”

Urmează meciul dintre Rapid și Dinamo, iar la FANATIK SUPERLIGA a avut loc o dezbatere încinsă despre derby.
01.09.2023 | 07:30
Dezbatere incinsa despre Rapid  Dinamo La derbyuri nu sunt favoriti
Urmează meciul dintre Rapid și Dinamo, iar la FANATIK SUPERLIGA a avut loc o dezbatere încinsă despre derby.
ADVERTISEMENT

Rapid o va întâlni pe Dinamo, vineri, 1 septembrie, de la ora 21:30, pe Giulești. Dinamoviștii vor avea un duel dificil în deplasare, iar echipa lui Bergodi este într-o formă mult mai bună față de începutul campionatului. Formația lui Burcă trebuie să fie atentă la jocul giuleștenilor. Pe acest subiect, analiștii FANATIK au avut o dezbatere încinsă.

Giani Kiriță: “Va fi un meci greu pentru Dinamo”

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Giani Kiriță a discutat despre următorul meci al lui Dinamo. Fostul jucător al formației din Ștefan cel Mare este de părere că echipa antrenată de Ovidiu Burcă va avea un meci dificil în Giulești.

ADVERTISEMENT

“Mă bucură tare mult să vă că stadionul va fi plin și îmi doresc ca Dinamo să aibă un stadion măcar ca al celor de la Rapid. Va fi un meci greu pentru Dinamo, dar am încredere în ei pentru că îi văd pre un drum bun, cu rezultate bune. Rapid e și ea într-o formă bună, deci va fi un meci dificil.”, a declarat Giani Kiriță.

Pentru meciul cu Rapid, Kiriță le-a dat și un sfat jucătorilor de la Dinamo, venit din experiența sa ca jucător al “câinilor”: “Băieții ar trebui să intre foarte motivați pe teren, să se gândească că nu au nimic de pierdut și să treacă de presiunea Giuleștiului, mai ales că au creat și acest grup frumos.

ADVERTISEMENT

Pe mine mă încărca bine genul acesta de meciuri de pe Giulești și eram toți motivați, indiferent unde jucam și cât de plin era stadionul. Trebuie să ia presiunea de pe ei, așa se joacă fotbalul, cu tribuna plină.”

Kiriță, despre liderul lui Dinamo

Giani Kiriță a vorbit și despre liderul de la Dinamo din viziunea sa și despre ce ar însemna o victorie pentru jucătorii lui Burcă în Giulești: “Momentan nu văd un lider. Ar trebui echipa în sine să aibă această atitudine. Moura este un jucător care pune suflet, dă totul pe teren și îmi place foarte mult.

ADVERTISEMENT

Însă, nu îl văd neapărat un lider. Patriche are experiență și poate să fie un lider, dar nu e titular de bază la Dinamo. Ar însemna foarte mult pentru Dinamo. Ar fi o victorie de moral în Giulești și i-ar ajuta în campionat și ar fi o victorie bine meritată, după multă muncă și multe meciuri.”

Legat de liderul lui Dinamo, dar și despre meci a vorbit și Adrian Ilie. Analistul spune că Burcă este liderul echipei și că niciun jucător nu îndeplinește acest criteriu. Totodată, “Cobra” mizează pe o victorie cu scor mare pentru Rapid și a dat drumul la o dezbatere încinsă.

ADVERTISEMENT

“Eu cred că la Dinamo Burcă e liderul. Nu are niciun jucător cu această calitate și de aceea. La cum joacă Rapidul am impresia că o să îi cam fluture pe cei de la Dinamo. Mai ales că joacă și acasă și au suporterii alături de ei.”, a spus Adrian Ilie, la FANATIK SUPERLIGA.

Sfatul lui Vochin pentru Burcă: “Să facă ca Arteta la Arsenal”

Andrei Vochin a participat și el la dezbaterea încinsă din platoul FANATIK SUPERLIGA. Analistul a făcut comparația între Rapid și Liverpool, apoi i-a oferit lui Burcă un sfat inspirat din ce a făcut antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta.

“Eu zic că Rapidul trebuie să fie foarte atentă la meciul acesta. La derby-uri nu sunt favoriți, chiar dacă Rapid lasă această impresie. Jocul din ultimele etape îi recomandă ca fiind favoriți, joacă pe teren propriu. E un stadion foarte greu, iar părerea mea este că Rapid este un fel de Liverpool în Anglia. 

Am văzut un documentar cu Arsenal. Arteta pentru meciul cu Liverpool a făcut ceva inteligent. La antrenamente, înainte cu o săptămână de meci, a pus la boxe atmosfera de pe Anfield ca jucătorii să se obișnuiască. Cred că asta ar trebui să facă și Burcă la Dinamo, pentru meciul cu Rapid.”, a fost sfatul lui Andrei Vochin.

Șansele lui Dinamo în fața Rapidului pe Giulești

Vochin a mai vorbit despre meciul dintre Rapid și Dinamo, dar și despre modurile prin care acest duel se poate încheia: “Dinamo are șanse. Însă, dacă Rapidul va aborda bine meciul și va face pressing corect, nu vor putea scăpa. Dar nu cum au făcut Petrolul. Nu au presat bine și Dinamo a avut multe ocazii bune în prima repriză. Acum, nu știu dacă Burcă va avea un plan B, ceea ce nu am văzut și la meciul cu Petrolul.

Cred că din când în când ar trebui să desfaci jocul și cu o minge lungă, să vezi cum reacționează adversarul. Dacă Dinamo nu va reuși să facă asta, iar Rapid va face acel pressing și le va închide bine jocul, meciul se poate termina în favoarea giuleștenilor, chiar și cu un scor mare.”

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Dezbatere încinsă despre Rapid - Dinamo

ADVERTISEMENT