Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezvăluire-bombă. „Avem trei Federații Române de Fotbal!”. Care este cel mai mare pericol? „Se pot anula rezultatele naționalei!!”

Juristul Ștefan Popescu vine cu noi dezvăluiri uluitoare despre modul ilegal în care funcționează federațiile sportive din România, printre care se numără și FRF.
26.03.2024 | 12:23
Dezvaluirebomba Avem trei Federatii Romane de Fotbal Care este cel mai mare pericol Se pot anula rezultatele nationalei
Ștefan Popescu susține că în momentul de față ar exista 3 Federații Române de Fotbal. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ o lună, juristul Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, a făcut dezvăluiri șocante despre federațiile sportive din România, care ar funcționa în ilegalitate. Printre acestea se află și Federația Română de Fotbal, Popescu susținând la vremea respectivă că ar exista în România două astfel de entități sportive.

Ștefan Popescu, dezvăluiri bombă: „Avem trei Federații Române de Fotbal!”

Acum, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv susține că lucrurile stau și mai rău din punct de vedere juridic și a făcut alte dezvăluiri bombă la FANATIK SUPERLIGA, emisiune pe care o puteți urmări LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

„Federația Română de Fotbal este în legalitate?”, a vrut să afle Vivi Răchită, dar răspunsul lui Ștefan Popescu a venit ca un trăznet: „Care dintre ele?”.

„Aoleu? Păi avem două Federații Române de Fotbal?”, a continuat mirat Răchită la FANATIK SUPERLIGA, emisiune a cărei premieră e disponibilă lunea, marțea și vinerea, de la 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

„Nu! Aveți 3! Eu vorbesc despre ce este acum… O să rămâneți suprinși. Conform Articolului 36 Alineatul 2 din Legea Sportului, pe o ramură de sport nu se poate constitui în condițiile legii decât o federație sportivă națională. Dar ce-au făcut oamenii ăștia?

Când au înființat Ligile Profesioniste de Fotbal, care se compun din persoane juridice societăți comerciale, nu ONG-uri, ei trebuiau să se ducă să le înscrie la Judecătorie. Ca asociație de persoane juridice. Societăți comerciale. Dar ce-au făcut oamenii ăștia? S-au dus și le-au înscris la Tribunal, ca Federație. Și Liga Profesionistă de Fotbal și Liga Profesionistă pentru Liga a doua.

ADVERTISEMENT

Deci fotbalul are acum trei Federații, pentru că această calitate de Federație ți-o dă Registrul în care te-ai înscris. Dar având în vedere că e înscrisă la Tribunal, în condițiile în care legea presupunea ca ea să se înscrie la Judecătorie, conform Articolului 129, Alineatul 2 din Codul de Procedură Civilă, sunt nulități absolute.

Pentru că asta prevăd procedurile judiciare, în condițiile în care hotărârea judecătorească a fost dată de o instanță necompetentă sau de o instanță de alt grad. Și dacă se desființează, radiază tot ce au făcut din 2000 până acum”, sunt dezvălurile bombă făcute de Ștefan Popescu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Există riscul să se anuleze rezultatele naționalei? Răspunsul lui Ștefan Popescu

În aceste condiții, care sunt riscurile? Se pot anula chiar și rezultatele echipei naționale din perioada în care Federația Română de Fotbal ar fi funcționat ilegal? „Se anulează și rezultatele chipei naționale? Există riscul acesta?”, a vrut să afle mai multe amănunte și moderatorul Horia Ivanovici.

„Asta nu am stat să o aprofundez. Dar există și acest risc. Vă dați seama ce se întâmplă în țara asta. În cazul nulității absolute, toate actele juridice făcute de la înființare și până la pronunțarea unei decizii definitive se anulează”, a explicat juristul

„Avem trei Federații Române de Fotbal în momentul de față?”, a mai întrebat încă o dată moderatorul, vrând parcă să se asigure că a auzit bine toate dezvălurile bombă de la FANATIK SUPERLIGA.

„Da! Vreți să vă trimit extrasul din Registrul Comerțului? De asta mi-e și mie frică. Oare cum o să apărem în fața organismelor internaționale europene când o să constate că avem 51 de federații constituite ilegal? De asta am cerut o dezbatere cu primul-ministru și cu toți președinții de federații, ca să găsim o soluție legală”, a încheiat Ștefan Popescu seria dezvăluirilor.

“REZULTATELE NATIONALEI SUNT NULE!!” | ACUZE ULUITOARE: “Astea sunt ACTELE EXISTENTE!”

ADVERTISEMENT
Tags: