News

Dezvăluire CNN. Medicii bolnavi de Covid-19 sunt ținuți în condiții de neimaginat în spitalele rusești. Video

30.04.2020 | 23:01
Dezvaluire CNN Medicii bolnavi de Covid19 sunt tinuti in conditii de neimaginat in spitalele rusesti Video
ADVERTISEMENT

Sistemul medical rusesc este puternic afectat de pandemia de coronavirus, cu toate că autoritățile de la Moscova dau asigurări că situația e sub control.

Condiții grele în spitalele rusești

Postul american de televiziune CNN a publicat mai multe imagini din care se văd câteva femei infectate, înghesuite într-o spălătorie a unui spital.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor americani, aceste femei sunt cadre medicale infectate. Presa a aflat despre această situație după ce medicii au început să trimită mesaje anonime prin care se plângeau că trebuie să se confrunte cu noul coronavirus fără protecție.

Institutul Vreden pentru Traumatologie și Ortopedie din Sankt Petersburg este dat ca exemplu negativ, în condițiile în care aici au fost carantinați aproximativ 500 de pacienți. Cu toate că oamenii ar fi trebuit să iasă deja din carantină, autoritățile au decis să prelungească perioada de carantinare pentru încă o săptămână.

ADVERTISEMENT

O femeie internată în spital a reușit să „strecoare” un mesaj pe YouTube: „Tuşesc, mă doare pieptul, dar nu este nimeni care să mă ajute. Nu există tratament și niciun medicament”.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU CONDIȚIILE DIN SPITALELE RUSEȘTI

Reprezentanții spitalului au refuzat să comenteze imaginile, însă au precizat pe rețelele de socializare că există „dificultăți justificate”. Mai mult, directorul spitalului a dat asigurări că spitalul este dotat corespunzător cu medicamente și materiale de protecție.

ADVERTISEMENT

Rusia a început fără griji pandemia de coronavirus, cazurile de Covid-19 fiind aproape inexistente la Moscova, însă în prezent rușii au intrat în rând cu lumea și au 106,498 de persoane depistate cu Covid-19. Între timp 1.073 de persoane au decedat.

Președintele Vladimir Putin s-a testat de urgență pentru a afla dacă are coronavirus după ce a vizitat un spital și a dat mâna cu directorul acelui spital, care ulterior a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform surselor din cadrul președintelui rus, acesta a scăpat „neatins” de boală. Între timp, Putin a dat asigurări că situația e sub control în Rusia și a lăudat „modul” în care medicii ruși „fac față pandemiei” de coronavirus.

ADVERTISEMENT