Life

Dezvăluirea finei lui Ion Dolănescu: „A purtat nume de mort!”. De ce spune acest lucru

Fina lui Ion Dolănescu, Olga Panaete a făcut o dezvăluire legată de Ion Dolănescu. Se pare că regretatul cântăreț, care a murit pe 19 martie 2009, a primit la naștere un nume de mort.
29.04.2022 | 12:18
Dezvaluirea finei lui Ion Dolanescu A purtat nume de mort De ce spune acest lucru
Fina lui Ion Dolănescu spune că artistului i s-a dat la naștere numele unui băiețel mort. Sursa foto: arhiva personală/FANATIK.
ADVERTISEMENT

La 13 ani de la moartea regretatului cântăreț Ion Dolănescu, fina acestuia din Pitești, Olga Panaete, de profesie avocat, care deține și o florărie, face dezvăluiri despre acesta. Femeia susține că artistul a purtat toată viața un secret.

Ion Dolănescu a primit numele copilului mort al femeii care l-a botezat

Fina lui Ion Dolănescu, Olga Panaete susține că celebrul cântăreț de muzică populară, care s-a stins din viață la numai 65 de ani, a purtat un secret toată viața lui. Ion Dolănescu a primit la naștere numele unui copil mort.

ADVERTISEMENT

Femeia care l-a creștinat și care astfel avea să-i devină nașă de botez, i-a dat cântărețului numele de Ion, numele băiețelului ei. Pruncul murise la vârsta de trei ani. Așa a ajuns Ion Dolănescu să poarte acest nume de sfânt. Un nume atât de cunoscut și de important în creștinism, numele lui Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Iisus.

”Ion Dolănescu a purtat nume de mort. Nașa lui, pe nume Olga, din Perșinari, a avut un băiețel. Copilul a murit la vârsta de trei ani. Băiețelul femeii se numea Ion.

ADVERTISEMENT

În amintirea lui, Ion Dolănescu a fost botezat de nașa lui din Perșinari cu numele băiețelului ei mort de la trei ani”, a declarat pentru FANATIK, Olga Panaete.

Olga Panaete botezată de mama lui Ion Dolănescu

Fina lui Ion Dolănescu, Olga Panaete a fost botezată la naștere de mama lui Ion Dolănescu, cu numele ei, Gherghina. În buletin, femeia poartă acest nume, dar la biserică, preotul i-a dat și numele de Olga, după numele nașei lui Ion Dolănescu. Peste ani, nu doar mama lui Ion Dolănescu îi spune fină Olgăi Panaete, ci și regretatul cântăreț.

ADVERTISEMENT

”Eu am fost botezată de mama lui Ion Dolănescu. De aceea port numele Gherghina. Apoi ei mi-au mai dat și numele de Olga, după numele nașei lui Ion Dolănescu, care era cea mai bogată din Perșinari”, susține Olga Panaete, care își serbează ziua de naștere vineri, pe 29 aprilie.

Ion Dolănescu a vrut să deschidă o florărie în casa lui

Olga Panaete regretă că nu a deschis o florărie în casa lui Ion Dolănescu din Strada Caimatei. Femeia spune că artistul a rugat-o acest lucru. Cântărețul iubea foarte mult florile, însă ea nu a luat în serios propunerea lui și a deschis în altă parte.

ADVERTISEMENT

Într-un an, după ziua lui de naștere, ea l-a rugat pe Ion Dolănescu să îi dea florile primite de el în dar de ziua lui, să i le vândă. Dar Ion Dolănescu a refuzat categoric!

”Ion Dolănescu a vrut să facă o florărie în casa lui, cu mine și regret și acum că nu l-am ascultat și nu am făcut acest lucru. Ion Dolănescu iubea enorm florile. Spunea mereu că ‘Abia aștept să mă plimb printre flori’. Și uite cum se plimbă acum printre flori…”, a spus cu tristețe femeia.

I-a împodobit mormântul cu flori

Olga Panaete a fost la pomana de 13 ani din luna martie 2022, de la Cimitirul Bellu, organizată de duhovnicul lui Ion Dolănescu, părintele Emil Cărămizaru. Femeia a împodobit tot mormântul acestuia cu flori și aranjamente florale.

Azi, la ceas aniversar, Olga spune că are numeroase momente când își aduce aminte de petrecerile din casa acestuia de ziua lui și cât de bine o primea el, mai ales că fata ei locuia acolo.

Ion Dolănescu a avut doi băieți, Ionuț și Dragoș, care l-au făcut bunic. Cântărețul nu a fost căsătorit nici cu Maria Ciobanu, cea care i l-a dăruit pe Ionuț, nici cu Margarita Valenciano, mama lui Dragoș, care este stabilită în Costa Rica.

 

ADVERTISEMENT